AMD har suttit i en rejäl berg och dalbana under 2011 där man började året med att jaga en ny vd och härförare efter att man avvecklat Dick Meyer. Man följde upp detta med en lyckad lansering av den strömsnåla processorplattformen Brazos. I väntan på årets kanske största lansering med Bulldozer-arkitekturen avslöjas nu att produktansvarige Rick Bergman lämnar företaget.

Den stora frågan är om Rick Bergman, general manager för AMD:s produktgrupp, lämnar på eget bevåg eller faktiskt blir tvingad ut från företaget. AMD själva skriver bara att Rick Bergman nu lämnar företaget och att nye vdn Rory Read ska ta över som tillfällig general manager för AMD:s produktgrupp.

Men enligt andra uppgifter ska Rick Bergman i själva verket blivit avskedad. Anledningen sägs bland annat ligga i att Rick Bergman – som för övrigt härstammar från grafikkortstillverkaren ATI – varit närmast ansvarig för AMD:s relation till halvledartillverkaren GlobalFoundries. Enligt HardOCP ska Global Foundries inte kunnat förse AMD med de kretsar man behövt och det är ett ansvar som faller på Bergmans axlar.

amd.hq

AMD själva har inte kommenterat varför Rick Bergman nu lämnar företaget. Men man har sett till att snabbt försöka fylla tomrummet genom att anställa Paul Struhsaker som vd och general manager för sin kommersiella företagsdivision där han ska ansvara för produkthantering och planering för AMD:s servrar, HPC-lösningar samt integrerade produkter.

Hur Rick Bergmans framtid ser ut nu är klart men som en av pådrivarna bakom grafikkortstillverkaren ATI:s populära RV770 arkitektur är det en man som troligtvis kommer dyka upp i liknande sammanhang framöver.

Relaterade artiklar:

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Swedish BerserkJacob Hugosson-Boris-Andreas GAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Frågan är ju då om det är för att BD inte presterar som den skall eller att han inte löst det med Global F så dom kommit ut i tid. Man får ju hoppas på det sistnämnda.

-Boris-
Medlem
-Boris-

Tror knappast att det är för att BD är försenad iaf. Inget pekar på att det problemet är ett problem hos GF.

Jacob Hugosson
Medlem

Riktigt tråkigt, Rick Bergman känns som en väldigt viktig ikon och person utåt för AMD. Han är ju dessutom veteran från ATI så det känns väldigt lustigt, då det alltid vart han som visat störst engagemang på scen för AMD:s nya produkter och Fusion-koncept.[quote name=”-Boris-”]Tror knappast att det är för att BD är försenad iaf. Inget pekar på att det problemet är ett problem hos GF.[/quote]Thomas Seifert sa själv att de inte var nöjda med GlobalFoundries och har varit väldigt öppna med dem gällande problemen:https://www.nordichardware.se/nyheter/69-cpu-chipset/44182-amd-flyttar-lanseringen-av-trinity-till-boerjan-av-naesta-ar.htmlSen är det väl en fråga om vad för ”problem” det är frågan om. Låter dock… Läs hela »

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”smartidiot89″]Riktigt tråkigt, Rick Bergman känns som en väldigt viktig ikon och person utåt för AMD. Han är ju dessutom veteran från ATI så det känns väldigt lustigt, då det alltid vart han som visat störst engagemang på scen för AMD:s nya produkter och Fusion-koncept.[quote name=”-Boris-”]Tror knappast att det är för att BD är försenad iaf. Inget pekar på att det problemet är ett problem hos GF.[/quote]Thomas Seifert sa själv att de inte var nöjda med GlobalFoundries och har varit väldigt öppna med dem gällande problemen:https://www.nordichardware.se/nyheter/69-cpu-chipset/44182-amd-flyttar-lanseringen-av-trinity-till-boerjan-av-naesta-ar.htmlSen är det väl en fråga om vad för ”problem” det är frågan om. Låter… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Vid närmare eftertanke kanske det har med både Bulldozer och Llano att göra? Faktum är ju tyvärr att båda två blivit rejält försenad, och som produktansvarig ser det väl inte bra ut när två av företagets största lanseringen på nära ett årtioende blir försenade.

Det här mysteriet kommer väl bli lika mycket löst som den riktiga anledningen till varför Dirk Meyer som fick företaget flytande igen fick gå, tyvärr…

Andreas G
Medlem

En legend lämnar AMD,

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”smartidiot89″]Vid närmare eftertanke kanske det har med både Bulldozer och Llano att göra? Faktum är ju tyvärr att båda två blivit rejält försenad, och som produktansvarig ser det väl inte bra ut när två av företagets största lanseringen på nära ett årtioende blir försenade.

Det här mysteriet kommer väl bli lika mycket löst som den riktiga anledningen till varför Dirk Meyer som fick företaget flytande igen fick gå, tyvärr…[/quote]

Hur sen blev Llano egentligen? Den större delen av förseningar måste dessutom skett just när Dirk Meyer var VD.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”-Boris-”]
Hur sen blev Llano egentligen? Den större delen av förseningar måste dessutom skett just när Dirk Meyer var VD.[/quote]
Tanken var väl en release Q3/Q4 2010 från början. Lanseringen av Brazos flyttades fram bara för att AMD skulle ha något att erbjuda på den mobila marknaden, då det inte blev som man hoppades med Llano.

Ja det måste de gjort, men Rick Bergman var väl produktansvarig redan då (eller var det en titel han fick senare?). Där har jag faktiskt dålig koll.

Svensken
Medlem
Svensken

Mycket tråkigt. Känns som att många tunga ikoner har lämnat AMD nu både Dick Meyer och nu Rick Bergman.