AMD håller fortfarande locket på när det kommer till Llano och Bulldozer och låter knappt några detaljer läcka ut till media. Men sidan VR-Zone har fått se AMD:s testmoderkort för Llano och passat på att ta ett kort där vi fick syn på något väldigt intressant som borde glädje många av hembyggarna här på NordicHardware.

Moderkortet på bild representerar inte en slutprodukt för konsumenter utan är ett internt moderkort för test av den nya arkitekturen Llano från AMD, vilket förklarar varför det är ett av de fulare moderkort vi sett på länge. Moderkortet ser ut att komma med det mesta tack vare den nya sydbryggan eller FCH (Fusion Controller Hub) AMD numera kallar kretsen. Den största nyheten med den nya sydbryggan är inbyggt stöd för 4 st USB 3.0-portar vilket gör att AMD blir först på marknaden med nativt stöd för den nya USB-standarden.

amd_fm1_board

Vi vet fortfarande inte vilken prestanda vi har att vänta oss från Llano men däremot ser det ut att vara spikat hur deras nya styrkrets kommer se ut som för övrigt bara är en enda då man helt integrerat nordbryggan i Llano. Något som ytterliggare drar ned kostnaderna för AMD och tillverkarna för att ge oss som slutkonsumenter ett lägre pris i handeln. Detta är något Intel började med för 1,5 år sedan i samband med lanseringen av deras socket S1156.

Annons

Men det intressanta på bilden här är monteringshålen runt sockeln som påminner väldigt mycket om de till AM3. Det ser även ut att vara utritat på moderkortet för att stödja det nya monteringsfästet till AM3+ vilket betyder kompatibilitet för kylare för AM2/AM2+/AM3 samt AM3+. En för många väldigt liten detalj men för hembyggare är stort plus i kanten då de kan fortsätta använda sina kylare antingen från den äldre AM2-sockeln eller den nya AM3+ med samma fäste till FM1.

Relaterade nyheter:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Jag undrar mest hur Hybrid Crossfire kommer fungera. Lär det kräva ett HD6000 grafikkort och över eller kommer det stödja äldre serier som HD5000 och HD4000 det skulle jag vilja veta. Vi får väl reda på det tids nog.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Swedish Berserk”]Jag undrar mest hur Hybrid Crossfire kommer fungera. Lär det kräva ett HD6000 grafikkort och över eller kommer det stödja äldre serier som HD5000 och HD4000 det skulle jag vilja veta. Vi får väl reda på det tids nog.[/quote]
Det du efterfrågar gäller troligtvis bara Turks-baserade grafikkort som HD6570 och HD6670.[/quote]

Tack för ditt svar. Så man kan endast köra det med HD6670 och HD6570?