Antec tar nästa steg i breddningen av sitt produktsortiment och ger sig in in på ljudområdet  med sitt underliggande varumäre Sound Science där man försöker ta bitar av multimediakakan. Man visade upp sina alster på Computex förra veckan och även om produkterna fortfarande är under utvärderingsstadiet så blir vi nyfikna på vad Antec kan erbjuda. 

Tech Report testade under Computex första produkten som består av två aluminiumbaserade diskanter och en subwoofer. Resultatet menar man är relativt bra även om man kunde höra viss distortion på något av de ljudklipp man hade att tillgå.

Målgruppen för produkten är en yngre publik som studenter och användningsområdet är spel, musik och film på PCn. 200-250 USD räknar man med att paketet kommer att landa på vilken kan tyckas vara ganska högt om man är student men man menar att man inte ryggar tillbaka för dyra uppgraderingar inom grafik så det borde finnas möjlighet att få bra omsättning även inom ljudutrustning hos målgruppen.

antec diskant

Källa: Tech Report

6
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KamikazepilotHenrik BerntssonAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Fula och ser plastiga ut (trots det är aluminium). 😮

Anton Karmehed
Admin

Ja den estetiska designen har de väl inte lyckats lysande med, känns som man satsat på funktion (litenhet) före design och de ser ju inte ut att kosta över 2000 spänn. Men ljudet är ju det viktiga, har sett många väääldigt konstiga högtalare genom åren som låtit bra. 🙂

Martin L
Medlem

Jag undrar jag, jag förstår inte riktigt vad de säger sig ha kommit fram till. Det pratas om jämförelse på transistornivå men det enda jag kan läsa ut av bilderna är att de har använt samma floorplan för layoutandet av processorkärnan – saker och ting kan nog skilja där inne.. Eller inte.

Jag tycker att de drar väldigt stora slutsatser utan att presentera så mycket fakta – men det betyder ju inte att de har fel. Hursomhelst så verkar den fungera utmärkt för sitt ändamål och det tycker jag är det viktigaste :-).

Anton Karmehed
Admin

Givetvis har optisk media ingen ljusare framtid, men som sagt han har väl tidigt ute och det krävs bra mycket mer än dagens strömmande tjänster för att man ska kunna ersätta optisk media helt.

Men när cloud-lagring och strömmande tjänster inte begränsas av Internet eller annan teknik kommer det inte finnas någon större vits med optisk media. Men samtidigt kommer även detta utvecklas och när vi får 4K x 2K upplösningar får även de bästa Internetuppkopplingarna svettas.. 😛

Så de där framstegen med fiberoptik får gärna komma omgående. 😉

Andreas G
Medlem

ABs problem har varit att debatten blir direkt inflammerad på grund av bristande moderering och tydliga regler. Att de dessutom skriver det material som de gör på det sätt det gör får folk att brista i sitt eget omdömme och sänka sig till deras nivå. Se citatet i slutet.

Medlem
Calle2003

Annars gör BOSE fina små högtalare, men jag saknar en uppföljare av Logitechs Z-5500 serie (som ska vara bra på allt förutom mellanregistret).