AOC har nu gått ut med att man återkallar bildskärmsmodellerna PDS241 och PDS271 i Europa på grund av olycksrisk med skärmarnas externa anslutningshub.

Skärmarna ur AOC:s PDS-serie som tagits fram genom ett samarbete med Porsche Design återkallas nu i Europa på grund av ett problem med den externa anslutningsdosan.

Båda PDS-modellerna kommer utan några kontakter på skärmens baksida, istället så har AOC och Porsche Design valt att integrera alla kablar i skärmarnas stativ, dessa kablar går sedan till en extern anslutningsdosa där bildsladden samt strömkabeln kopplas in.

Det visar sig nu att dessa externa anslutningsdosor inte möter kriterierna för minst tillåtna distans mellan de interna komponenterna. Detta har nu visar sig resultera i att användare riskerar att råka ut för elchocker från dosorna.

Annons

PDS271

AOC råder alla Europeiska kunder som användes sig utav någon av de två skärmarna ur PDS-serien att genast sluta använda den medföljande anslutningsdosan.

Företaget kommer att erbjuda gratis ersättningsenheter för ägare av PDS-skärmar, AOC har varit i kontakt med återförsäljare av PDS-skärmarna för att se till att alla parter är redo att försöka få alla ärenden avklarade så fort som möjligt.

Dock finns det inget officiellt formulär att fylla i angående detta, utan användare ombeds ta kontakt med AOC:s kundtjänst eller den återförsäljare som man införskaffade skärmen från.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Hur kan man låta bli att följa säkerhetskraven när man designar en ny produkt?
Inkompetens eller dumsnålhet?

Vad får drabbade kunder i ersättning? En likadan skärm med korrekt utformad anslutning eller en helt annan modell?