Android-telefonerna må sälja i höga kvantiteter, men Apple är fortfarande herre på täppan sett till omsättning från sålda applikationer i sina Ios-enheter. Nu visar ny statistik att Google är på uppgång även här medan Apples tillväxt ser ut att ha avstannat.

Förutom försäljningen av sina Ios-enheter håvar Apple in en hel del pengar på sålda applikationer, mera känt som appar. Android har alltid legat efter Apple med råge på den här biten. Men under 2012 har det skett stora förändringar som tydligt visar att Google är på uppgång även här.

Under förra månaden ökade omsättningen för Google Play med 17,9 procent globalt, medan Ios faktiskt sjönk med 0,7 procent. Tittar vi tillbaka över en femmånadersperiod ökade omsättningen med 48 procent för Google medan Apples får nöja sig med endast 3 procent. Mot slutet av 2011 låg Apples app-omsättning runt 1 200 procent över det Google fick in via Google Play. Men i dagsläget, drygt ett år senare, genererar Apple ”bara” fyra gånger så mycket. Vilket är ett tydligt tecken på att Android börjar knappa in på Apple Ios, även om Google har en lång väg kvar att gå.

Apple Ios är den plattform som ofta föredras av app-utvecklare, just för att det är där de har chans att tjäna mest pengar. Just det breda biblioteket av appar är ett stort försäljningsargument från Apples sida. Om nu Android på sikt lyckas gå om Apple i omsättning skulle det kunna bli det nya operativsystemet som föredras av utvecklare. Hur det blir med den saken kan vi bara vänta och se men det är minst sagt en intressant trend värd att följa.

Källa: AppAnnie via BGR


Relaterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
d1anny2Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Är väl lite att jämför äpplen med päron. Ios användare är låsta till Apples butik medans Androidanvändare har fler val.

Dan Bergsten
Medlem
Dan Bergsten

Den allra största delen androidanvändare begränsar sig själva till android market. Så jag menar att det är en fullt relevant jämförelse.

Medlem
Valentin Bockarovski

[quote name=”d1anny2″]Den allra största delen androidanvändare begränsar sig själva till android market. Så jag menar att det är en fullt relevant jämförelse.[/quote]

Fast om man inte kan räkna på samma parametrar så är det inte en fullt relevant jämförelse.
Om man personligen vill att det skall vara så, så visst. Men det förändrar inte verkligheten oavsett hur gärna man vill.