Påstådda prestandaresultat för Apples icke-lanserade processor A14X Bionic visar att processorn som tros driva kommande MacBooks kan komma att klå Intels åttakärniga Core i9-9880H med råge.

Vad som sägs vara prestandasiffror för en kommande Apple-processor vid namn A14X Bionic har nu börjat cirkulera. Dessa pekar mot goda prestandaframsteg jämfört med existerande A14 Bionic och sätter den kommande processorn långt framför Intels Core i9-9880H som återfinns i MacBook Pro på 16 tum.

Siffrorna sägs komma från databasen för den syntetiska testsviten Geekbench 5. Här lägger sig Core i9-9880H på en enkärnig poäng på 1 096 och den flerkärniga poängen ligger på 6 869. Här klås den enkärniga prestandan av Apples A14 Bionic som hittas i den senaste upplagan av iPad Air. Denna når en poäng på 1 583 i enkärnig prestanda, dock liggar den flerkärniga poängen en bra bit bakom på 4 198.

De siffror för den kommande processorn A14X Bionic ser däremot ut att ge de två tidigare processorerna redigt med pisk. Det vill säga om dessa siffror visar sig vara sanna eller ej. Då enheten som testats i Geekbench 5 inte bär något exakt modellnamn ökar antalet frågetecken kring siffrornas legitimitet. Hur som helst ska slutpoängen här ligga på 1 634 i enkärniga poäng och en flerkärnig poäng på 7 220. En klar ledning över de andra processorerna.

Denna påstådda A14X Bionic sägs även bära en basfrekvens på 1,8 gigahertz (GHz) och dess turbofrekvens ska sträcka sig upp till 3,1 GHz. Detta med åtta processorkärnor av olika storlekar och prestandaklasser för att hantera olika typer av uppgifter. Det sägs även att enheten som testades kom ackompanjerad av åtta gigabyte internminne.

Ännu ett Apple-event

Skulle det vara just A14X Bionic som har testats i Geekbench kan denna komma att visas upp tillsammans med de kommande enheter den huseras i den 10 november. Apple har tidigare bekräftat att företaget har ännu fler produkter att visa upp än de som avtäckts och lanserats tidigare under hösten. Vare sig detta blir en ny iPad Pro eller MacBook-modeller utrustade med Apple egna processorer efter man börjat övergången bort från Intel återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid