Apple har nu officiellt spikat ett datum för vad som väntas bli lanseringen av nya surfplattan Ipad mini. Elektronikjätten har skickat ut en pressinbjudan till en produktlansering som ska ske den 23 oktober – vilket stämmer väl överrens med tidigare rykten om en snar lansering av en mindre Ipad-surfplatta.

Surfplattan väntas döpas till Ipad mini och blir den första modellen i Apples utbud som använder sig av en annan skärmstorlek än 9,7 tum som annars är standard för Ipad-familjen. Även om Apple själva inte bekräftat några som helst uppgifter om en mindre modell av Ipad pekar de flesta uppgifter på att vi får se en ny mindre surfplatta med en skärmstorlek på 7,85 tum. Om inte annat ger Apples pressinbjudan en hint om att produkten man kommer visa upp är av det mindre formatet;

”We’ve got a little more to show you.”

Vilka specifikationer en Ipad mini-surfplatta skulle få i övrigt är oklart. Det har talats om både 3G och Wifi-varianter med flashlagring på 8, 16, 32 eller 64 gigabyte lagringskapacitet samt i svart eller vit kostym. Upplösningen på skärmen väntas vara 1 024 x 768 pixlar – samma som i Ipad 2. Något som även bör matchas med en Apple A5 eller A6-systemprocessor. Prislappen väntas börja på mellan 2 500 till 3 000 kronor och då med endast 8 gigabyte lagringskapacitet samt utan 3G-stöd.

ipadminiblack

Alla uppgifter kring Apples minisurfplatta är dock fortfarande spekulationer och vi får alltså vänta tills den 23 oktober innan vi vet med säkerhet hur företagets nästa platta ser ut. 

Andra rykten talar även om en ny 13,3 tums modell av högupplösta MacBook Pro Retina, men detta är i dagsläget mer osäkra uppgifter.


Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Martin Ldowney Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
downey
Gäst
downey

Mer pengar till Apple BRA för då kan dom köpa upp fler av konkurrenternas Topp utvecklare !

BRA JOBBAT APPLE

Martin L
Medlem

Har även läst rykten om ny mac mini. Vore ju logiskt med mindre MBP, lilla mac mini och ny liten iPad. Det är väl så gott som givet att den kommer att komma. Själv är jag lite fundersam på vad det kommer att innebära för apputbudet, hoppas att det inte blir sämre. Misstänker att många apptillverkare inte kommer att orka ha separata GUI’n för mini och vanliga iPaddan utan det kommer att bli någon form av kompromiss. Många appar kommer att kunna skala sig automatiskt, men flera klasser lär bli sämre (t.ex. spel och annat med custom touch-targets). Nåja! Får… Läs hela »