Apple har nu sagt upp sitt samarbete med Imagination Technologies och jobbar nu på att utveckla sina egna grafikkretsar för kommande Iphones och Ipads.

Apple har länge utvecklat egna processorer för sina smartphones och surfplattor. Dock har företaget förlitat sig på tredjepartstillverkade grafikkretsar. Den senaste partnern som Apple anlitat för att utveckla grafikkretsar till Iphones och Ipads har varit Imagination Technologies. Ett samarbete som Apple nu har sagt upp.

Anledningen ska vara att Apple vill ha bättre kontroll över sina produkter och därför har man valt att börja utveckla grafikkretsarna på egen hand.

Katastrofal händelse för Imagination Technologies

Apple har sagt att man kommer att sluta använda produkter från Imagination inom ett spann av 15 till 24 månader. Beslutet är förödande för Imagination Technologies då cirka 50 procent av företagets intäkter har kommit från just Iphones och Ipads.
Imagination var innan Apples beslut värt cirka 956 miljoner dollar. Efter att samarbetet officiellt avslutats så störtdök värdet som nu uppskattas till mindre än 312 miljoner dollar.

Dock är Imagination skeptiska till att Apple kommer att kunna utveckla en egen grafikkrets utan att inkräkta på existerande patent.

”Imagination believes that it would be extremely challenging to design a brand new GPU architecture from basics without infringing its intellectual property rights, accordingly Imagination does not accept Apple’s assertions.” – Imagination Technologies.

Imaginations uttalande kring det hela kan tyda på att vi kan komma att se en stor rättslig process mellan de två företagen när Apple väl har lanserat sin egenutvecklade grafikkrets. Imagination har begärt bevis från Apple som kan styrka att inga patent kommer att inkräktas på. Dock har Apple än så länge valt att inte lämna ut några sådana uppgifter.

https://www.nordichardware.se/test/nhw-prestandatestar-galaxy-s8-hojer-ribban-for-grafikprestanda.html

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Money talks – särskilt i USA, ingen har råd att processa mot Apple – ingen!! Men jag håller på ”The underdog” – som alltid./ jb