Imagination kommer inte längre designa grafikkretsar åt Apple, vilket gör ett avtryck i kassan. Nu ligger hela företaget uppe för försäljning.

Imagination Technologies har designat grafikkretsarna till Apples A-processorer i produkter som Ipad och Iphone under flera års tid, vilket har inneburit en stadig inkomst till företaget. Därför blev det också ett desto större farthinder när Apple under våren meddelade att man istället kommer börja designa sina egna grafikkretsar framöver, och därför avslutar kontraktet med Imagination.

Hela Imagination till försäljning

Faktum är att Apple har utgjort en så pass stor del av Imaginations inkomster att företaget har tvingats till stora omstruktureringar under 2017. Under våren meddelade Imagination att två stora delar av företaget, Ensigma och MIPS, skulle säljas av. Detta som följd av att företaget tappat 70 procent av sitt värde efter att ha brutit med Apple.

Idag har Imagination i ett pressmeddelande delgivit att försäljningen nu gäller hela koncernen, inklusive grafikdivisionen. I meddelandet uppges att företaget redan förhandlar med flera potentiella kunder, men utan några detaljer om vilka dessa är eller vilka summor det kommer röra sig om.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid