Apple uppdaterar sin instegsmodell för Ipad-världen med en något nyare systemkrets, en bättre kamera och True Tone-funktionalitet.

Det är inte bara Ipad Mini som får sig en uppgradering denna vecka. Även instegsmodellen får sig en ny version. Här med en uppgraderad systemkrets i form av Apples A13 Bionic och en frontmonterad kamera med ultravidvinkel.

Uppgraderingarna hos nya Ipad

Apple menar att hoppet över till A13 Bionic-kretsen resulterar i att denna nya Ipad erbjuder 20 procent högre prestanda jämfört med föregående generation. Den ska även göra enheten upp till tre gånger snabbare än den bäst säljande Chromebook-modellen och upp till sex gånger snabbare än den bäst säljande Android-baserade surfplattan.

Kameramässigt kommer Ipad nu med en 8 megapixel huvudkamera och en 12 megapixel-kamera med Center Stage-stöd. Något som innebär att kameran kan hålla fokus på personer under videosamtal även om de flyttar runt i kamerans synvinkel. Funktionen låter även kameran hålla fokus på flera personer på samma gång med syftet att göra videosamtal mer naturliga.

Sett till skärmen är det fortfarande en IPS LCD-skärm på 10,2 tum. Nu har den dock utrustats med True Tone-funktion vilket låter skärmens inställningar automatiskt anpassas beroende på färgtemperaturen i rummet. I övrigt behåller Apple stöd för Touch ID, LTE, Smart Keyboard och Apple Pencil.

Pris och tillgänglighet

Den sista uppgraderingen för nya Ipad är dess lagringsutrymme som nu ökats för att börja på 64 GB. En sådan modell med endast WiFi-stöd kommer med en prislapp på 3 995 kronor. Den som vill ha WiFi + Cellular kommer att få betala från 5 495 kronor. Den nya surfplattan finns att förbeställa nu och lanseringen kommer att inträffa den 24 september.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid