Tionde generationens iPad som nu avtäckts kommer bland annat med en helt ny design för ett modernare utseende, en större skärm och A14 Bionic-kretsen.

Apple har inte bara avtäckt den senaste generationens iPad Pro-modeller utan även den senaste generationen av vanliga iPad. Medans de nya Pro-modellerna kommer med en nyare systemkrets och inte mycket annat erbjuder nya iPad en helt ny design och en nyare systemkrets.

Apples billigaste iPad kommer nu med en modernare design som liknar designen hos de dyrare iPad Pro-modellerna. Detta innebär plattare kanter och en generellt större skärm som nu mäter in på 10,9 tum jämfört med tidigare 10,2 tum. Sett till upplösning handlar det om 2 360 x 1 660 pixlar och den maximala ljusstyrkan ligger på 500 nits.

Funktionsmässigt hittar vi dubbla mikrofoner och två högtalare i enheten. Framsidan huserar en FaceTime kamera på 12 megapixel och även på baksidan sitter det en kamera på 12 megapixel som kan spela in video i 4K-upplösning. Touch ID-funktionaliteten finns kvar men har nu flyttats till ovansidan av enheten inuti strömknappen.

Annons

Sett till specifikationerna kommer nya 2022 års modell av iPad med systemkretsen A14 Bionic. Samma krets som finns inuti andra Apple-produkter som iPhone 12 och iPad Air 4. Enligt Apple ska kretsen bidra till upp till 80 procent bättre maskininlärning jämfört med A13. Den ska även ha 20 procent högre processorprestanda och tio procent högre grafikprestanda jämfört med föregående generation.

Anslutningsmässigt ser vi WiFi 6 och cellular-modellerna kommer med 5G-stöd. Med den nya modellen gör Apple sig av med Lightning-porten och ersätter denna med USB-C. Inte helt förvånansvärt med tanke på att de snart tvingas att skippa Lightning på samtliga produkter.

Apples senaste upplaga av deras billigaste surfplatta finns att förhandsboka nu och säljstarten sker den 26 oktober. Prismässigt börjar modellen med endast WiFi på 6 595 kronor och önskas 5G-stöd är det ett pris som börjar på 8 795 kronor som gäller. De två varianterna kan också fås med 256 GB lagring. Då är det 8 795 kronor för WiFi-varianten och 10 995 kronor för 5G-varianten som gäller.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid