Rykten hävdar att Apple planerar på att utrusta samtliga Iphone-modeller som lanseras under år 2018 med OLED-paneler, vilket kan leda till panelbrist.

Nya rykten säger att de modeller av Iphone som lanseras under nästa år kommer alla vara utrustade med OLED-skärmar. Det riskerar i sin tur att leda till en brist på dessa paneler som kan komma att kännas av även för andra tillverkare. Det uppger Tweaktown som ska ha fått information från industrikällor.

Under både 2017 och 2018 sägs Apple lansera tre stycken nya Iphone-modeller. Bland de produkter som lanseras i år så kommer endast det ryktade flaggskeppet Iphone 8 utrustad med en OLED-skärm medan resterande två ryktas vara mer eller mindre uppdateringar till Iphone 7 samt Iphone 7 Plus, som därmed fortsätter använda LCD.

Apple har använt vanliga LCD-skärmar i samtliga tidigare Iphone-modeller, varav IPS-paneler har använts sedan Iphone 4. Idag är Samsung den största producenten av AMOLED-paneler till mobila enheter, medan Apple köper sina paneler i första hand från konkurrenten LG. Huruvida Apple planerar att använda nya OLED-paneler från LG till kommande Iphone-modeller eller större delar av Samsungs produktion är fortfarande oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Känns som texten är lite felformulerad. Kommer tre stycken iphone-modeller lanseras i år? Syftar på andra stycket.

Medlem

7s, 7s plus, och 8.

Medlem

Detta är inte en nyhet dock. Man har vetat sen flera månader tillbaka att nästa Iphone ska bli utrustad med OLED-panel istället för LCD. Ni är lite sen med att berätta detta men finns ju säkert rätt många som inte vet. Snart så kommer även Note 8.