Apple har nu presenterat nästa generations iPad Pro-modeller med större fokus på de inbyggda kamerorna, ett nytt Magic-tangentbord och en ny processorkrets som enligt tillverkaren ska kunna klå de flesta Windows-baserade bärbara datorer.

Apple har nu presenterat två nya iPad-modeller för år 2020. Den ena kommer med en skärmstorlek på 11 tum och den andra med 12,9 tum bildskärm. Båda enheterna har utrustats med den nya processorkretsen A12Z Bionic och lagringskapaciteten sträcker sig från 128 gigabyte (GB) upp till en terabyte (TB).

Den nya processorkretsen A12Z Bionic ska enligt Apple har fått en uppdaterad kylarlösning tillsammans med ”finjusterade prestandareglage” som ska ge den åttakärniga processorn en prestandaskjuts jämfört med den nuvarande A12-kretsen. Trots detta nämner Apples pressmeddelande hur surfplattorna ska kunna erbjuda batteritider på upp till tio timmar.

Båda modellerna kommer med bildskärmar med stöd för P3-spektrumets färgomfång och båda har även uppdateringsfrekvenser som kan sträcka sig upp till 120 hertz. Detta tillsammans med True Tone-teknik och antireflexbehandlade ytor.

Kamerasystem för proffs

Apple lägger även stor fokus på surfplattornas kamerasystem. Här återfinns en 12 megapixelkamera med vidvinkel och en kamera på tio megapixel för ultravidvinkel.

De nya kamerorna kommer även med LiDAR-teknik som ska ge enheterna möjlighet att mäta avstånd till föremål upp till fem meter bort. Denna teknik tillsammans med optimeringar i processorn och ett nytt ramverk iPadOS resulterar i att appar som Mätverktyg numera är ännu mer användbara hävdar Apple.

iPadOS får stöd för styrplattor

På tal om iPadOS rullar företaget även ut version 13.4 av operativsystemet. En av nyheterna här är att vi för första gången får stöd för styrplattor. Detta visar än en gång hur Apple styr sina iPad-modeller mot en slags gråzon mellan surfplattor och bärbara datorer.

 

Tillsammans med de nya iPad Pro-modellerna sjösätter Apple även sitt nya Magic-tangentbord. Här kan de nya iPad-modellerna fästas magnetiskt och tangentbordets konstruktion får surfplattorna att ”sväva fritt” för att kunna justeras efter användarens föredragna vinkel till bildskärmarna. Tangentbordet kommer även med genomströmsladdning vilket innebär att USB-C-porten hos iPad-enheterna inte behöver ockuperas. Tangentbordet tangenter är bakgrundsbelysta och saxmekanismen kommer med en slaglängd på en millimeter.

Apple har utrustat nya iPad Pro med totalt fem mikrofoner som enligt företaget är i ”studiokvalitet”. Surfplattorna kommer även med fyra högtalare som ska automatiskt anpassa sina vinklar beroende på hur användaren håller eller placerar sin surfplatta.

Pris och tillgänglighet

Nya iPad Pro kommer som tidigare nämnt med en skärmstorlek på 11 eller 12,9 tum. Den förstnämnda modellen kommer med en prislapp som börjar på 9 995 svenska kronor. Detta med 128 gigabyte lagrings och Wi-Fi. Den som även önskar möjligheten att koppla in ett SIM-kort i enheten får betala från 11 795 kronor.

Prislappen för den större varianten med 12,9 tums bildskärm börjar på 12 495 kronor och med SIM-stöd kommer den att kosta från 14 295 kronor.

Båda modellerna kommer att finnas tillgängliga i rymdgrå färg eller silver. Det går att beställa dessa redan nu från Apples hemsida och enheterna ska dyka upp i butiker från och med nästa vecka.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid