Small preview image

För några dagar sedan rapporterade vi om att Apple skulle lansera ett nytt tangentbord till sin iMac. Ryktena har nu blivit sanna; ett nytt tangentbord har lanserats, så även en ny iMac, även om formatet på tangentbordet är annorlunda än vad tidigare rykten sagt. Apples nya version av iMac har betydligt fler nyheter än tangentbordet, bland annat ATI HD2xxx-grafikkort, större del återvinningsbara material, mer slimmad design och möjlighet till en hårddisk på upp till 1 TB.



När Steve Jobs vid lanseringen pratade om återvinningsbara material, handlar det framförallt om att datorn till stor del består av aluminium och glas, alltså material som är bra för miljön ur återvinningssynpunkt. Även tangentbordet är mer slimmat än tidigare version, som vi tidigare rapporterat om så är det nya tangentbordet lägre och har annorlunda tangenter jämfört med tidigare versioner.


Den nya versionen av iMac finns i storlekarna 20 och 24 tum, båda storlekarna är i widescreen-format. Inuti datorn hittar vi bland annat en Core2Duo-processor, som finns i klockfrekvenserna 2.0, 2.4 samt 2.8 GHz, och har 4 mb cache. Datorn levereras med minst 1 GB minne, men självklart kan man utrusta datorn med mer än så (upp till 4 GB).


Det finns två olika grafikkort att välja mellan; ATI HD 2400 XT med 128 MB GDDR3-minne samt ATI HD 2600 pro med 256 MB GDDR4-minne.


iMac finns att köpa från 11.295 kr och uppåt.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid