Det var nu snart två år sedan Apple lanserade sin iPad, som satte fart på surfplattsmarknaden. iPad ligger fortfarande i det absoluta toppskicktet när man ser på försäljningssiffrorna, men konkurrensen har börjat hårdna speciellt från surfplattor i de mindre storlekarna.

Amazon lanserade för ett tag sedan sin Kindle Fire – en surfplatta på 7-tum med en tungt modifierad variant av Android 2.3 Gingerbread för endast 199 dollar. Som en av de första kvalitativa surfplattorna i den prisklassen har Kindle Fire snabbt växt i popularitet, då Amazon säger att den sålts i flera miljoner. Totalt väntas Kindle Fire ha sålts i totalt 5 miljoner innan årsslutet trots sin korta tid på marknaden. Apple väntas ha sålt en bit över 40 miljoner iPads under året, men då får vi räkna med att iPad är ett mer väletablerat varumärke och att den faktiskt funnits tillgänglig hela året.

Att Kindle Fire varit en sådan succé har fått alarmklockorna att gå hos Apple enligt källor till Digitimes. Apple som ofta får ses som en trendsättare ska nu ha en surfplatta med helt nya dimensioner på gång än deras iPad, iPad 2 och som troligtvis även iPad 3 kommer har på 9,7-tum.

Amazon_Kindle_FireKindle Fire – Den första surfplattan med försäljningssiffror värda att nämna i jämförelse mot Apple iPad

Den nya surfplattan från Apple blir en iPad på 7,85-tum, och ska alltså ha tagits fram för att konkurrera mot just Amazons surfplatta men självklart även konkurrerande surfplattor i storleken 7- till 8,9-tum. Skärmleverantörerna ska vara LG Display och AU Optronics. Enligt leveranskedjan av elektronikkomponenter så väntas produktion av Apples 7,85-tums iPad inledas mot slutet av andra kvartalet 2012, vilket pekar mot en lansering innan fjärde kvartalet samma år.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid