Trots att Apple nyligen gick över till ARM-baserade processorer kan RISC-V stå på schemat för framtidens enheter enligt en ny jobbannons.

Framtidens Mac och iPhone-enheter kan komma att drivas av RISC-V baserade processorer. Trots att Apple relativt nyligen rört sig från Intel över till egendesignade ARM-baserade processorer. Detta enligt en jobbannons från Apple där företaget söker någon med goda kunskaper om just RISC-V och dess utveckling.

En enda jobbannons innebär inte att Apple nödvändigtvis kommer att säga tack och hejdå till Arm och deras licenserade designer. Däremot bygger ARM-baserade processorer på RISC (Reduced Instruction Set Computer) och RISC-V är ett öppet, gratis alternativ till detta. Något som innebär att en potentiell övergång eller någon slags hybridprodukt kan komma att bli av. Speciellt då Nvidia kan komma att köpa upp Arm, något som fått många industrijättar att höja sina röster i oro.

Jobbtillfället kan också komma ur ren nyfikenhet. Apple är inte direkt ett företag med så värst begränsade resurser när det kommer till efterforskning. RISC-V kan vara något Apple helt enkelt inte vill avfärda. Hur pass stort deras faktiska intresse för standarden är dock något som förblir oklart. Således är även de potentiella framtida resultaten av jobbtillfället även de något som endast går att spekulera i just nu.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid