Small preview image

Apple är precis som andra datortillverkare på högspänn inför skolstarten i höst och just för detta ändamål har man nu lanserat en ny iMac-modell som ska tilltala studenter som är på jakt efter ett prisvärt datorsystem. Den nya 17-tum iMac-modellen ska kosta 899 dollar i standardutförande och då har Apple tryckt in en 1.83GHz Core Duo-processor, 512MB DDR2-667 RAM, CD-brännare som kan läsa DVD-skivor, 80GB hårddisk och diverse anslutningsgränssnitt som Gigabit Ethernet, Firewire, USB och trådlöst nätverk. Apple har bantat deras nya iMac på flera ställen och det är inte direkt oväntat att man även gått över till Intels integrerade GMA950 grafikkrets, från ATIs Radeon X1600-krets som används i tidigare iMac-modeller.



”The 17-inch iMac for education is available immediately and will replace the eMac®, Apple’s last CRT based computer, providing students and teachers everything they need to learn and create in today’s digital classroom, all in the ultra-efficient iMac design.”



Som datorbyggare är skolstarten en av Apples absolut största händelser under året och vi har tidigare fått indikationer att en försening av deras nya iPod Nano-spelare kan få dramatiska följder om man missar skolstartförsäljningen.


På tal om iPod Nano har Apple tagit fram en liten bonusrabatt för dem collegestudenter som är intresserade av deras Mac-datorer. Dem som köper en MacBook, MacBook Pro, PowerMac G5 eller iMac kan få en gratis iPod Nano hemskickad genom att maila in en rabattkod till Apple. tyvärr är ju detta inriktat på den amerikanska marknaden men man kan ju hoppas att liknande erbjudande når den svenska marknaden.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid