Lagom inför Mobile World Congress som ligger några veckor bort, släpper Apple en ny modell av surfplattan Ipad, en 128 gigabyte modell med en prislapp som börjar på motsvarande 6 895 kronor. 8 095 kronor är priset på 3g-modellen och ger ett prispåslag på 800 kronor från 64 gigabyte modellen.

Specifikationerna i övrigt är samma som tidigare modellen som var bestyckad med 2 048 x 1 536 pixlars Retina-skärm med ett pixelförhållande på 264 ppi och en skärmstorlek på 9,7 tum. Som tidigare är det en dualcore Apple A6X-processor som drivlina och det är främst gentemot företagsmarknaden man riktar den nya surfplattan där man ser större behov av stort lagringsutrymme.

En vecka in i februari kan man köpa nya surfplattan som blir Apples nya värsting. De första 120 miljonerna Ipads kommer att drygas ut ytterligare och senaste upplagan av fjärde generationens Ipad kommer i smakerna svart och vitt. I vanlig ordning stödjer Apples Ipad endast de svenska 3G-näten och säljstart för den nya 128 gigabytemodellen blir den 5 februari.


Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
n0paxthisAnton Karmehed-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

vad hjälper det om man ändå inte kan spara något på den? Man får in väldigt stor offline cache för spotify iuförsig 😛

Anton Karmehed
Admin

jag har också svårt att se vitsen med 128 gigabyte i en surfplatta så länge det inte är en hybrid med bredare funktionalitet. Särskilt inte nu när det knappt finns några mediaspelare med stöd för ac3-ljud och mycket sker genom streaming istället för lokal lagring. 😛

this
Medlem
this

var väl kanske lite överdrivet, men det finns säkert en kundbas för denna också. 64GB har jag dock full förståelse för att man kan behöva.

n0pax
Medlem
n0pax

Snackade med en på apple, då jag klagade lite på hur deras cloudtjänster och lite andra iturns tjänster. Svaret jag fick var att det nog skulle bli bättre. Dvs kan tänka mig att man kanske vill ladda ner filmer eller nått efter köp. Viaplay har ju nedladdning nu med om det fungerar för ipad vet jag inte. Kanske har med deras föränding längre fram. iallafall så fick jag en länk av honom som visar de olika lanserade tjänsterna i länderna http://support.apple.com/kb/ht5085 Kan tänka mig mer plats i plattan, men jag har ju den billiga varianten ipad 2 med 16 GB,… Läs hela »