Small preview image

Apple har lanserat en ny betaversion av sin webbläsare Safari 4 som stödjer inte bara Mac OS X utan även Windows-plattformen. Som om det inte vore nog med de olika webbläsare vi redan har på PC-marknaden börjar Safari nu formas till ännu ett alternativ, även om vi som användare bara har att vinna på ytterligare konkurrens. Safari 4 beta är inte bara en vanlig klon från Mac-plattformen, Apple har faktiskt finslipat webbläsaren en hel del för att passa bättre in även i Windows-miljöer.Bland annat har man tagit fram två mer Windows-lika användargränssnitt som gör att webbläsaren ska smälta in bättre i Windows Vista och Windows XP.Safari 4 beta med Windows Vista gränssnitt och Cover Flow effekt


Apple hävdar att Safari 4 är världens snabbaste webbläsare med stöd för HTML 5 och grymt effektivt JavaScript stöd. Även om valet av prestandatester kan ifrågasättas, tydligen speciellt i-Bench, verkar Safari mycket riktigt vara en ordentligt snabb webbläsare.


Utöver sin prestanda har Apple bidragit med lite företagstypiska funktioner som Cover Flow navigering av bokmärken och Internethistoria, samt en Top Site funktion med lite Appel-typiska spegeleffekter.Safari 4 beta med sin nya Top Sites funktion


På Ars Technica har man redan hunnit kika lite närmare på webbläsaren och prestandan verkar som utlovat riktigt bra, speciellt på mediatunga sajter. Där både processoranvändningen och RAM-minnet får ovanligt mycket andrum.


Det är dock ingen tvekan om att det fortfarande handlar om en betaversion, men Apple verkar seriösa med sin satsning på Safari även för PC-plattformen.


:: Läs hela förhandstitten på Ars Technica
:: Ladda ner Safari 4 Beta på Apple.com

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid