Apple fortsätter sina patentkring med konkurrerande mobiltelefonstillverkare och huvudmålet är som tidigare Samsung. Nu är det nylanserade och kritikerrosade flaggskeppet Galaxy S III som står i skottgluggen där Apple vill stoppa försäljningen i USA på grund av patentbrott.

Samsung har tidigare nekat till de påståenden som sagt att Galaxy S III designats med hjälp av företagets advokater för att undvika nya trångmål med Apple. Företagets chefsdesigner Chang Dong-hoon svarade förra månaden på dessa rykten och påpekade att Samsungs telefondesign inte ändrats på grund av Apples påtryckningar;

– Our change in smartphone design is part of a five-year plan, not a sudden turn-around, sa Chang Dong-hoon under Seoul Digital Forum 2012.

Kanske skulle Samsung omvärderat den planen då Apple nu kort efter lanseringen av det nya flaggskeppet Galaxy S III laddar med en ny salva mot företaget. Apple har vill att deras motion mot ett interimistiskt förbudsföreläggande mot Galaxy Nexus även ska omfatta den nylanserade Galaxy S III – en motion som ska tas upp i domstol så sent som idag den 7 juni. Något som skulle påskynda en process och i värsta fall för Samsung betyda att deras telefon stoppas från att säljas i USA innan den ens når butikerna.

GS3.ONEXApple iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S III vs. HTC One X

Apple hävdar att Samsung fortfarande bryter mot två av de fyra patent som Galaxy Nexus inkräktar på. Universal sökning som bland annat involverar S Voice och smart links, men Apple fortsätter även att analysera de två övriga patenten, slide-to-unlock och auto-complete, ifall Galaxy S III inkräktar även på dessa.

Samsung i sin tur har kontaktat domstolen och menar att Apple behöver lägga en separat motion mot Galaxy S III så att Samsung i sin tur kan förbereda sitt försvar i god tid för en eventuell genomgång i domstol.

Medan de rättsliga striderna fortsätter mellan smartphonemarknadens två giganter arbetar Apple och Samsung fortfarande tillsammans på flera håll. Bland annat med systemprocessorer och minneskretsar som Samsung tillverkar åt Apple. Med andra ord en ganska komplicerad relation som vi bara hoppas inte ska skada teknikhungriga konsumenter.

Källa: FOSSpatents via GSMArena, Electronista 

Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
En MartinCarl HolmbergKogstereppebansenLagl0rden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

Ah, den har platt skärm och fyra rundade hörn, ett självklart fall av patent och värumärkesintrång. Apple alltså… 😡

Carl-philip V
Medlem
Carl-philip V

fan vad gammal iphone 4s ser ut jämförelse med galaxy s3 😀
Att jämföra iphone 4s med galaxy s3 är som att jämföra nokia 3210 med galaxy s3 och där är den ända likheten att båda är mobil telefoner 🙂

Jag förstår inte att vissa kan välja iphone 4s framför tex galaxy s3 😮

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

Detta är ett större bevis för att Apple är rädda än att samsung kopierar Apple.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Lagl0rden”]Ah, den har platt skärm och fyra rundade hörn, ett självklart fall av patent och värumärkesintrång. Apple alltså… :-x[/quote]

Nu är det ju dock mjukvaran det är fråga om, inte det yttre. Hade det varit fortfarande varit fråga om estetisk likhet så hade det hela varit ännu löjligare.

En Martin
Gäst
En Martin

[quote name=”eppebansen”]
Jag förstår inte att vissa kan välja iphone 4s framför tex galaxy s3 :o[/quote]

De kanske vill kunna surfa längre med wifi exempelvis?

http://www.autoomobile.com/news/samsung-galaxy-s3-review-battery/10089/