Det har stormat rejält kring Apple de senaste månaderna och när företaget idag lanserade sin senaste generations iPhone var det efter en av de mest upphausade rykteskaruseller på länge. Tyvärr lyckades inte Apple leva upp till ryktena om en helt ny telefon, något som var en besvikelse för många – däribland Nasdaq-börsen där aktien sjönk direkt efter offentliggjörandet.

Apple iPhone 4S kommer med en ny kraftfullare tvåkärnig Apple A5-systemprocessor, finslipad antenndesign, en rejält uppdaterad kamera smat ett avancerat röststyrningssystem. Men med de överdådiga designkoncept som cirkulerat på Internet de sensate veckorna var de flesta förväntningar högre satta, något som alltså direkt satte sin prägel på företagets aktier.

Apples aktie som hade stigit lite tidigare på dagen innan kvällens lansering låg och puttrade kring ett värde på 380 dollar per aktie. Men aktien sjönk ganska omgående på börsen efter tillkännagivandet av iPhone 4S och är i skrivande stund nere på ett värde på på drygt 362 dollar per aktie. Ett värdefall på runt 4%, eller motsvarande 14 miljarder dollar.

Hur Apple och dess aktie kommer att te sig de närmaste dagarna är svårt att sia om, men onekligen hade man en otacksam uppgift att försöka leva upp till alla de rykten som spridits kring uppföljaren till iPhone 4.

Mer information om iPhone 4S finnas att hitta i vår samlingsnyhet från eventet här.

Uppdatering 22:07 – Apples aktie har hämtat sig efter den inledande chocken och är nu uppe på ett marknadsvärde av 372 dollar per aktie, fortfarande ett negativt resultat för dagen men långt ifrån den dipp som kom direkt efter tillkännagivandet.

Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
donnieAnton KarmehedSwedish BerserkNiabureth Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ja det var ju lite intressant. Uppebarligen tror inte folk på denna produkten.

Niabureth
Medlem
Niabureth

Hur börsen svänger behöver inte ha nåt att göra med hur den stora massan tycker. Det kan räcka med att en stor aktör börjar dumpa så blir folk rädda och säljer i panik. Se bara på börsen i övrigt. Prognoserna kan se hur bra ut som helst och ändå så faller aktierna.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Niabureth”]Hur börsen svänger behöver inte ha nåt att göra med hur den stora massan tycker. Det kan räcka med att en stor aktör börjar dumpa så blir folk rädda och säljer i panik. Se bara på börsen i övrigt. Prognoserna kan se hur bra ut som helst och ändå så faller aktierna.[/quote]

Okej ja jag är inte så haj på hur det där med aktier fungerar.

donnie
Medlem

Det verkar som om de öppnar neråt idag också (-2,2% just nu) http://www.google.com/finance?q=apple