Apples nya iMac Pro utrustad med en Intel Xeon-processor och ett grafikkort baserat på AMD:s senaste arkitektur Vega lanseras den 14 december.

Apple visade för första gången upp sin nya iMac Pro i juni detta år. Sedan dess har det inte pratats så värst mycket om produkten men nu har Apple lyft på locket och avslöjat att allt-i-ett-datorn kommer att lanseras den 14 december.

Den nya Pro-modellen kommer utrustad med en 27 tum stor skärm med 5K-upplösning. I processorväg så kan den levereras med en Intel Xeon på upp till 18 processorkärnor. Internminnet kan fås i en mängd upp till 128 gigabyte (GB) ECC RAM och grafikkortslösningen kommer i form av ett Vega-chip från AMD med 16 GB HBM2 videominne och prestanda på upp till 22 teraflops i halvprecision.

Sett till lagring och anslutningar så kommer nya iMac Pro med upp till 4 terabyte (TB) SSD-lagring. Datorn kommer med tre stycken Thunderbolt 3-portar samt en 10 gigabit ethernet-port.

För att hålla all hårdvara kyld så har Apple fått omstrukturera kylarlösningen. Enligt Apple ska de två ”innovativa” fläktarna tillsammans med kylflänsen och ventilationen erbjuda nästan 75 procent mer luftflöde och en 80 procent högre kapacitet jämfört med tidigare.

Det är då den 14 december som markerar säljstarten för nya iMac Pro och den billigaste modellen får en prislapp på omkring 42 000 kronor utan moms.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid