De bärbara varianterna av Intels Arc Alchemist DG2-enheter kan nu har fått sina minnesspecifikationer röjda. Allt som allt är de fem olika Arc Alchemist-kretsar för laptops som nu sägs ha förlorat några av sina hemligheter.

Ännu en läcka angående Intels kommande grafiksatsning har nu dykt upp. Denna gång är det dock inte deras diskreta grafikkort för stationära datorer i fokus. Den senaste påstådda läckan sägs röja minnesuppsättningarna Intel valt att ge sina bärbara Arc Alchemist DG2-kretsar.

Enligt ovanstående bild som sägs vara tagen från en presentation relaterad till de bärbara Arc Alchemist-kretsarna ser vi fem olika enheter listas. Först ut har vi två enheter under namnet SKU5 och SKU4 med fyra gigabyte videominne. Videominnet här kommer med en hastighet på 14 Gbps och en 64-bit bred minnesbuss. Allt som allt ska denna erbjuda 112 GB/s i minnesbandbredd.

Sedan ser vi minnesspecifikationerna öka stadigt för varje nivå. Längst upp på totempålen ser vi SKU1 med 512 exekveringsenheter. Grafikkretsen vars stationära dito klått Nvidias Geforce RTX 3070 Ti i ett tidigt test. Här listas minnesuppsättning som åtta minnesmoduler för totalt 16 gigabyte videominne. Här med en hastighet på 16 Gbps och en 256-bit bred minnesbuss för totalt 512 GB/s som maximal bandbredd.

Huruvida dessa påstådda specifikationer visar sig stämma är något tiden får utvisa. Det återstår även att se hur många av dessa minnesspecifikationer som hittar sin väg över till diskreta Arc Alchemist-grafikkort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid