Small preview imageArchos AV700 ser ut att bli en riktig värsting bland PMPs (Portable Media Players) och får rent specifikationsmässigt ryktena kring en video iPod verka löjliga. Archos AV700 kan mer ses som en UMPC-enhet med fokus på multimedia, rättare sagt en portabel Media Center-dator. Huvudnumret för Archos AV700 är dess 7″ LCD-display med en upplösning på 480×234 pixlar. Förutom stöd för de flesta musik och videoformat man kan hitta har AV700 dubbla (!) integrerade digitalTV-tuners för att kunna ta emot DVB-T signaler på resande fot. Med dubbla tuners kan man titta på ett program medan man spelar in ett annat, och detta alltså i en handburen enhet, om än relativt stor sådan.

Storleksmässigt är AV700 för övrigt i paritet med Intels nya UMPC-koncept genom sin 7″ LCD-display, men UMPC-konceptet har inga specifikationer för TV-tuners. AV700 väger in på 590g vilket också är betydligt mindre än gränsvärdet på 1kg för UMPC-konceptet.Archos AV700 kan utrustas med en hårddisk på upp till 100GB för både lagring av musik och video eller TV-inspelningar. AV700 verkar helt enkelt vara ett riktigt multimediamonster som kan vara ett mycket intressant alternativ för dem som vill satsa på en portabel enhet med ordentlig displayyta och TV-egenskaper.


Batteritiden ska vara imponerande 30h för musiklyssning och 4h för videouppspelning medan riktpriset för 40GB versionen ska ligga på 699 euro (~6300 SEK) när enheten dyker upp på marknaden i maj. Vi väntar med spänning på att få höra mer om Archos nya tillskott på PMP-marknaden som ser ut att vara en riktig storsatsning.:: Läs mer om Archos AV700


 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid