På en mässa av IFAs kaliber ser man oundvikligen en hel del nisch-produkter, och ett praktexempel på en sådan är Archos Chefpad, en budgetsurfplatta som riktar sig mot de som vill använda sin surfplatta i köket och konsumera media eller se recept under matlagningen.

Innan vi beger oss vidare från Archos monter på IFA i Berlin tar vi en titt på vad man har att erbjuda vad gäller surfplattor, och en produkt som fick oss att stanna kvar lite längre var Chefpad, och som namnet antyder rör det sig om en platta avsedd för köket.

Surfplattor har med sin portabla och utrymmeseffektiva design blivit populära för användning i köket, kanske för att se på en serie eller något youtube-klipp eller spela musik eller för den delen att kolla upp recept. Chefpad är tänkt att användas just i köket, och kommer i form av en enkel surfplatta med Android och ett gummiskydd tänkt att göra den stöt- och stänksäker.

Det rör sig dock i största grad om en instegsplatta, och det är allt annat än ett prestandamonster det rör sig om. Själva surfplattan i sig är inte vattensäker, utan det är där gummiskyddet kommer in i bilden. Till surfplattan finns även vad Archos kallad Chef apps, och som namnet antyder är det helt enkelt applikationer gjorda speciellt för användning i köket.

Med en prislapp på omkring 1 700 kronor kan det dock vara en platta som inte lämnar värdens största hål i ekonomin om den råkar följa med in i ugnen eller trilla ner grytan, och kan kanske vara en vettig julklapp till någon som annars inte använder surfplatta till någon större grad.


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Question_Tech Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Question_Tech
Gäst
Question_Tech

”Chefpad” – bra namn 😆