Sedan lanseringen av Apple iPad har surfplattor blivit det nya stora heta inom IT-industrin, men många har svårt att se var en surfplatta faktiskt gör nytta. Archos har upp till idag erbjudit en del budget-lösningar i förhållande till konkurrensen på marknaden, men med Arnova 7 pressar man priset ytterliggare och specifikationerna ser inte så dåliga ut med tanke på den extremt låga prislappen och kan vara ett instegs alternativ för de som vill testa på en surfplatta till ett överkomligt pris.

Archos Arnova 7 håller just nu på att verifieras av den amerikanska myndigheten FCC och med detta har har fler detaljer kring surfplattan dykt upp. Arnova 7 kommer med en resistiv 7″-touchskärm med en upplösning på 800 x 480, 4 GB inbyggt flash-minne som kan utökas med ett microSD-kort och stöd för uppspelning av 720p-material. Surfplattan mäter in på 193,3 x 120 x 12,6 mm så den ser ut att bli endast något fetare än de mycket dyrare modellerna som Apple iPad och Motorola Xoom.

Archos_Arnova

Arnova 7 använder Android Google 2.2 Froyo som inte är direkt anpassat för surfplattor men definitivt bättre än 2.1 vi ser att många budgetmodeller skeppas med. 3G finns inte närvarande, men WiFi finns vilket ger dig tillgång till Android Market eller låter dig surfa på nätet. Mängden RAM-minne eller vilken systemprocessor som används är ännu oklart men storebröderna Arnova 8 och Arnova 10 kommer med Rockchip RK 2918 med en ensam Cortex-A8 på 1 GHz så gissningsvis gäller detsamma Arnova 7.

Arnova 7 saknar kamera men med tanke på priset 99 dollar alltså en bit under den magiska 1 000 kr-gränsen i Sverige är det svårt att klaga. Arnova 7 kan definitivt bli ett attraktivt alternativ som instegsmodell för den som vill testa på en surfplatta eller för att ha en rolig leksak.

Källa: Engadget

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ZeppolainenZelogJacob HugossonAnton KarmehedImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Illa det där med resistiv skärm var ju mindre roligt. Annars hade det kunna bli min nya fjärr till HTPCn.

//Jimmy

Anton Karmehed
Admin

Det är väl lite detta som är problemet idag, det går att göra ganska billiga surfplattor, men den komponent som är den lättast att spara in tillverkningskostnader på är också den kanske viktigaste komponenten i hela produkten, skärmen. 😛
De resistiva skärmarna har ju blivit mycket bättre, men de känns ju ändå oftast som ett nerköp..

Zelog
Medlem
Zelog

Det är lättare att rita på en resistiv….. om man nu vill göra sånt 🙂

Kristoffer
Medlem
Kristoffer

Hade varit riktigt roligt att prova denna platta så hoppas den kommer ut till någon butik i närheten, när den har en resistiv skärm så känns det som man måste prova den före innan ett köp trots det trevliga priset.