Small preview image

Arctic Cooling har lanserat en ny processorkylare i sitt sortiment och precis som de flesta konkurrenter har man satsat på en effektiv och tyst kylare. Freezer 64LP har dock en stor skillnad mot konkurrenterna, den är liten och riktar sig mot lågprofil-system som HTPCs och liknande. Kylaren använder sig av en heatpipedesign och dubbla sidomonterade fläktar. De sidomonterade fläktarna är viktiga för på detta sätt sparar man in många milimeter på höjden av kylaren. Freezer 64LP mäter blott 59 milimeter på höjden och betyder att den går att klämma in även i riktigt små system.



Kylaren som är riktad mot AMDs processorer ska vara märkbart effektivare än AMDs egna referenskylare och förutom lägre temperaturer ska ljudnivån bara vara en tredjedel av AMDs standardkylare.


Vi ser att PC-marknaden som helhet går mot mindre system och det ska bli intressant att se hur just kylningen utvecklas efter detta behovet. Dagens värsta processorkylare är som bekant allt annat än små. Mer information om har Freezer 64LP finns på Arctic Coolings hemsida.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid