Arctic Cooling har följt upp sin ganska nyligen lanserade CPU-kylare Freezer 13 med en kraftfullare storebror, Freezer 13 Pro. Med en klassisk torndesign ska kylaren vara kapabel att hantera värmekällor på upp till 300 watt och är därmed redo att ta sig an alla processorer på marknaden, men har även fått en extra minifläkt för moderkortets behov.

Freezer 13 Pro mäter 134 x 96 x 159 mm och väger ganska stöddiga 902 gram. Kylaren är utrustad med fyra stycken 8mm kopparvärmeledningsrör. Dessa är böjda i en U-form och leder värmen från kylarens kopparbas till dess 47 aluminiumflänsar. 

Kylaren är utrustad med en stor 120mm fläkt som blåser igenom själva kylflänsen men Arctic Cooling har även tryckt in en liten 50mm fläkt som sitter fastspänd ovanför kopparbasen. Den minimala 50mm fläkten se till att hålla ett luftflöde även kring processorsockeln, något som annars lätt blir ett problem med kylare av torndesign.

freezer13

Arctic Cooling hävdar att detta ger både strömregulatorer och styrkretsen lite friskare luft och håller temperaturen nere även här. Båda fläktarna är PWM-kontrollerade och kylaren levereras med förapplicerad kylpasta av modell Arctic MX-4.

Prislappen för kylaren landar på runt 550 kronor inklusive moms med 6 års garanti.

freezer132

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehednussseTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Nedåt? Den ser väl bara ut att vispa det åt sidorna? Bara den är tyst så…

nussse
Gäst
nussse

Lite synd att man inte kan montera en standardfläkt på deras kylare. Iofs är ju fläktarna som medföljer oftast kalas men iaf.