Arctic Cooling som numera går under namnet ARCTIC släpper idag en ny grafikkortskylare för de allra strömhungrigaste grafikkorten på marknaden. Accelero Xtreme Plus II är kompatibel med de flesta grafikkorten i mainstream och prestandasegmentet och kommer med rätt saftiga specifikationer.

AC-VGA-Cooling-2

Accelero Xtreme Plus II kommer med 5 st 6mm värmeledningsrör som går igenom hela 83 kylflänsar i aluminium. Kylaren kommer utrustad med 3 st 90mm fläktar från företaget och ska enligt specifikationerna kunna kyla grafikkort med ett TDP-värde på 250W vilket är i linje med GTX 580 och HD 6970 som är de strömhungrigaste grafikkorten med en GPU på marknaden idag.

AC-VGA-Cooling-Spec

De flesta grafikkort man kan tänkas vilja montera en ny kylare på finns tillgängliga på listan, men vissa grafikkort i NVIDIA GeForce-serien behövs ett extra kit för montering vilket troligen får köpas separat för en mindre summa pengar. Det är fortfarande ett stort minus att kylaren inte har de tillbehör som krävs för grafikkort som GTX 465 och GTX 470 som trots allt inte är så gamla.

AC-VGA-Cooling-3

AC-VGA-Cooling-4

Kylaren väntas anlända i butik i slutet av månaden och behåller troligtvis samma prislapp som den tidigare Accelero Xtreme Plus.

Källa: Expreview

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
arvidabViking1962nussse-Tjalve-hirsch Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Dom där verkar vara väldigt bra. Har fått mycket beröm av köpare. Jag skulle behöva en till mitt Sapphire HD5870 som låter lite för mycket. Arctics fläktar ska också vara väldigt tysta

Fredrik
Medlem
Fredrik

Den är gräsligt ful.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Undrar om en passar på Eyefinity- versionen 🙂

nussse
Medlem
nussse

Hoppas de har fixat till bättre kylflänsar för strömdelen.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”hirsch”]Den är gräsligt ful.[/quote]

Den är inte ful och så är det viktigare att den gör sitt jobb och helst så tyst som möjligt än att visa upp sig på nån miss universe tävling. Jag har sett att den sänkt tempen ganska mycket

Arvid Bäcknert
Medlem
Arvid Bäcknert

Finns på Dustin för 700: http://www.dustinhome.se/pd_5010596597.aspx?csref=Prisjamforelse_Prisjakt_5332
Lite mycket kanske och den gamla finns knappt listad på prisjakt, men runt 500 kanske det är värt.