Optimus Popularis blir andra generationens OLED-tangentbord från den ryska designstudion Art Lebedev. Tangentbordet kommer till skillnad mot sin storebror Optimus Maximus i mindre format men med högre upplösning på tangenter och en lång informationsdisplay.

Optimus Popularis sägs vara planserad för lansering till slutet av året och Art Lebedev har nu passat på att släppa en rendering av hur tangentbordet kan komma att se ut när det väl börjar skeppas.

Man har först och främst slopat den dedikerade sifferplattan och valt en betydligt smalare formfaktor med Optimus Popularis. Varje tangent mäter 15x15mm vilket är märkbart mindre än de 20x20mm på Optimus Maximus. Men minidisplayerna i tangenterna är större än tidigare och får högre upplösning 64×64 pixlar mot 48×48 pixlar.

Vi hittar även en lång informationsdisplay mellan F-knapparna och siffertangenterna där man kan få upp allmän information om sitt system.

Vad som inte skiljer sig mot föregångaren är Optimus Popularis enorma prislapp. Art Lebedev säger inte mer än att tangentbordet kommer att kosta mindre än 1 000 USD, vilket förmodligen ger en kostnad på mycket nära denna siffra.

Källa: Art Lebedev

4
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CirapKamikazepilotTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

fortfarande lika onödig, dyr och pretentiös som originalen. jag antar att kalla kriget i dålig smak mellan jänkare o ryssar är fortfarande igång.

Andreas G
Medlem

Aha, nej vi är väldigt måna om att all privat information ska också vara privat. 🙂

Filen är skickad!

Tempel
Medlem
Tempel

Jag tycker tvärtemot att den är grymt läcker och ser flera användningsområden för den. Tex skolor där man har lite multikulti och folk som vill skriva med arabiska, kyrylliska eller kanske grekiska. Givetvis smidigt om man vill köra svorak eller annan liknande layout.

Dolle
Gäst
Dolle

Det var märkligt, skrev mailadress på rutan "E-mail:" Men här har du mailadressen… danieljoelsson@spray.se 😀

Cirap
Medlem
Cirap

re:
[quote name=”Tempel”]Jag tycker tvärtemot att den är grymt läcker och ser flera användningsområden för den. Tex skolor där man har lite multikulti och folk som vill skriva med arabiska, kyrylliska eller kanske grekiska. Givetvis smidigt om man vill köra svorak eller annan liknande layout.[/quote]

då blir det ju billigare att helt enkelt köpa in ett varsitt normalt tangentbord till just de eleverna för 150kr st