Asetek AiO är till synes en vanlig allt-i-ett PC med sina komponenter inbakade i själva bildskärmen. Det som dock skiljer datorn från de flesta konkurrenterna är att man pressat in ett komplett vattenkylningssystem i datorn, som mäter endast 58mm i profil.

Asetek som gjort sig kända för sina smidig vattenkylningslösningar har skräddarsytt ett system för just användning i allt-i-ett datorer vilket möjliggör kraftfulla och varma komponenter på denna trånga yta. Asetek AiO är den 24-tums prototyp som med en LED-bakbelyst LCD-panel huserar en kraftig Intel Core i7 920 processor på 2,66 GHz samt en mobil GeForce GTX 280M grafikkrets. Två komponenter som på egen hand ger en maximal strömförbrukning på över 200 watt.

This all-in-one prototype demonstrates one way that liquid cooling overcomes the thermal challenges that arise when squeezing high performance into thin form factors. The engineering team at Asetek continues to innovate and expand the liquid cooling options for cooling thin form factor PCs.

aio

Asetek AiO är tillverkad i aluminium men huruvida denna design hamnar på butikshyllorna är oklart. Säkert är i alla fall att flera större datortillverkare nog kommer intressera sig för kylningsdesignen. Något som möjliggör kraftfull prestanda i ett litet format, utan problem med kylningen.

{youtube width=”560″ height=”340″}3LfIjp4XhcI{/youtube}

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Henrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

Mycket intressant koncept, jag tror att detta är något vi kommer att få se mycket av. Jag personligen tror på en vattenkylningsrenässans för att klara av kylningen. Dock är ljudnivån och prestanda fortfarande den stora utmaningen om konceptet ska ta ordentlig fart. Men för att ha bakat ihop en snygg design, hyfsad prestanda så har asetek kommit långt faktiskt. Det ska bli intressant att följa denna utvecklingen

Peter
Gäst
Peter