Intel håller som sig bör i taktpinnen inför lanseringen av processorplattformen Sandy Bridge. Men moderkortstillverkarna står nervöst stampande och vill visa upp sina alster, något de flesta faktiskt redan gjort. ASRock rätar nu in sig i ledet och visar upp inte mindre än 8 olika LGA1155-moderkort med P67 resp. H67 styrkretsarna.

Prestandamodellerna som baseras på Intel P67 styrkretsen – inget stöd för integrerad grafik – bygger alla på ett vanligt ATX-format och herre på täppan är toppmodellen ASRock P67 Extreme6. Kortet har krönts med en 18-fasers strömförsörjning som backas upp av högkvalitativa kondensatorer. Funktionsmässigt hittar vi bland annat tre PCI Express x16 platser, sex SATA 6,0 Gbps kontakter och stöd för fyra USB 3.0 enheter. Lite längre ner i näringskedjan hittar vi Extreme4 som bygger på samma grunddesign med med lite nedbantad funktionalitet. Bland annat färre SATA 6,0 Gbps anslutningar.

p67e6

p67e4

ASRock rundar av sitt P67-utbud med två mellanklassmodeller i form av ASRock P67 Pro3 och P67 Pro. Här hittar vi en strömförsörjning på 10 faser resp. 5 faser, samt begränsad funktionalitet med en ensam PCIe x16 plats och bara Pro3 kommer med stöd för USB 3.0 gränssnittet.

Annons

p673

p67pro

Tittar vi på H67-familjen har ASRock sett till att nyttja Intels inbyggda grafikkrets i Sandy Bridge, ett klokt val med tanke på dess fina prestanda. Toppmodellen kallas ASRock H67M GE-HT och använder sig av ett micro-ATX format med 6-fasers strömförsörjning och inte mindre än fyra bildanslutningar, DisplayPort, HDMI, DVI och D-Sub. Andra funktioner är stöd för USB 3.0, SATA 6,0 Gbps, eSATA och en ensam PCIe x16 plats.

h67mge

Tre ytterligare H67-modeller hittar in i programmet och två av dem håller sig till micro-ATX formatet, H67M GE och H67M. Här bantar man bland annat DisplayPort-utgången samt två av de fyra minnesplatserna på det sistnämnda kortet. ASRock har även ett fullstort H67-moderkort som får liknande funktionalitet som H67M GE men med flera PCI och PCIe x1 platser att tillgå.

h67mge2

h67m

h67d

ASRock har inte avslöjat några priser för sina nya moderkort, men de lär finnas på marknaden efter första veckan nästa år då Intel lanserar sin nya plattform.

Annons

Källa: TechPowerUp

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid