Asruck har nu avtäckt sitt absoluta flaggskeppsmodell för AMD:s senaste Radeon-serie kallat RX 6900 XT OC Formula som tar sikte på överklockning med en massiv kylare och 21-fasers strömhantering.

Trots den rådande hårdvarubristen håller sig inte AMD och Nvidias partnertillverkare från att avtäcka allt fler nya enheter. Nu har Asrock avtäckt sin flaggskeppsmodell för AMD:s toppkort Radeon RX 6900 XT. Modellen som går under namnet Radeon RX 6900 XT OC Formula kommer utrustad med vad som kan komma att bli en av de bättre luftkylarna för att skrämma upp klockfrekvenserna ordentligt.

Asrock kyler den Navi 21-grafikprocessor grafikkortet byggts runt med hjälp av en redig uppsättning kylflänsar och tre stycken axialfläktar. Allt som allt kommer kylaranordningen att äta upp tre expansionsplatser i en dator. Tillsammans med kylningen har enheten även utrustats med en 21-fasers strömhantering och hela kalaset drivs av tre 8-pins strömsladdar.

Standardfrekvensen för RX 6900 XT OC Formula har satts till 2 125 MHz. Sedan beror Game Clock och Boost Clock på vilken BIOS som används. Grafikkortet kommer med två uppsättningar BIOS och används vad som kallas Q BIOS har vi en Game Clock på 2 165 MHz och en Boost Clock på 2 365 MHz. Den andra uppsättningen BIOS kallad P BIOS skruvar upp frekvenserna till 2 295 MHz och 2 475 MHz för Game respektive Boost Clock.

Allt som allt väger denna bjässe in på 1 784 gram och dess dimensioner listas som 332 x 1137 x 61 millimeter. För att förse pjäsen med tillräckligt med ström rekommenderas en nätaggregat med en effekt på minst 1 000 W tillsammans med grafikkortet.

Exakt när RX 6900 XT OC Formula landar på butikshyllorna återstår att se. Dess prislapp är även den något oklar i skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid