Asrock har knipit förstaplatsen när det kommer till moderkortstillverkare som officiellt har stöd för Ryzen 5000-serien på äldre moderkort med styrkretsen X370.

Det har länge spekulerats kring varför nyare Ryzen-processorer saknar stöd hos de äldre styrkretsarna. Ryzen 5000-processorer har skådats i databaser där de har fungerat i moderkort med till exempel A320-styrkretsen. Något som fått funderingarna att snurra ännu snabbare. Det har även funnits beta-BIOS som varit för att testa just de nya processorerna på de äldre moderkorten. Vi har dock inte sett dessa bli tillgängliga i helt färdigställda utföranden. Förrän nu.

Asrock har nu blivit den första tillverkaren av moderkort att lansera en officiell BIOS-upplaga för moderkort med en styrkrets ur 300-serien. Mer specifikt handlar det om deras moderkort X370 Pro 4 som nu kan husera processorer ur Ryzen 5000-serien.

Något att ha i åtanke om en uppdatering till denna BIOS-version önskas är att moderkortet förlorar sitt stöd för Bristol Ridge-processorer. Asrock rekommenderar inte heller att man använder denna BIOS-upplaga om man planerar att använda processorer baserade på Pinnacle, Raven eller Summit Ridge.

Huruvida dessa nya BIOS kommer från att AMD själva gett grönt ljus för moderkortstillverkare eller om detta är något Asrock själva tagit på sig att utveckla är i skrivande stund något oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid