ASUS Crosshair V Formula är det senaste offret i en strid ström av informationsläckor för AMD:s kommande Socket AM3+ plattform. ASUS toppmodell ska paras med de Bulldozer-baserade AMD FX-processorerna och är förutom en AMD 990FX-styrkrets har moderkortet en uppsjö av funktionalitet som medlem i entusiastfamiljen Republic of Gamers (ROG).

Crosshair V Formula kan stoltsera med det vanliga utbudet av funktionalitet från AMD 990FX-styrkretsen och dess tillhörande SB950-sydbrygga. Däribland sex SATA 6,0 Gbps portar (totalt sju stycken), fyra DDR3-minnesplatser, integrerat Gigabit Ethernet och annat smått och gott. Men ASUS har som väntat byggt på med egen funktionalitet och här hittar vi en hel del att syna närmare.

VCF_0

ASUS trycker in fyra stycken PCIe x16-platser för att ge stöd för inte bara CrossFireX utan även 3-vägs SLI. AMD FX-processorerna matas av en spänningsdel med 10 faser och Extreme Engine Digi+ teknik. Genom extra USB 3.0-kontrollerkretsar hittar vi även fyra stycken snabba USB-portar, utöver en handfull vanliga USB 2.0-portar. 

CVF_4

Crosshair V Formula har som ROG-medlem även dedikerade knappar för start, omstart, Clear CMOS och ROG Connect direkt på moderkortet. Kortet har även en karaktäristisk kretskylning som med värmeledningsrör ska klara sig helt utan fläktar.

ASUS Crosshair V Formula väntas lanseras under juni månad och skeppas i två olika modeller. Den ena med det externa ljud- och nätverkskortet Thunderbolt, där vi bjuds på en kraftfull Xonar-ljudkrets och Killer NIC nätverksprocessor. Samt en modell utan expansionskortet, vilka priser de båda korten får är oklart.

CVF_1

CVF_8

CVF_7

Källa: PCTuning.cz

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedViking1962Jacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Kul nu har vi toppbrädorna(?) från MSI, ASUS och Gigabyte på bild. Får se om mitt Crosshair IV Formula håller måttet när Bulldozer väl anländer eller om man inte missar så mycket genom att ha en bräda med gammal styrkrets.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Källsidan finns ju inte #404. Prisuppgifter finns inte?