Asus har lanserat en ny modell av Nvidias populära prestandagrafikkort GeForce GTX 670 där man bland annat dubblat upp på grafikminnet. Asus GeForce GTX 670 DirectCU II kommer utrustat med 4 gigabyte grafikminne samt ett skräddarsytt kretskort med rejäl spänningsdel.

Asus har för vana att använda sig av egendesignade kretskort för sina värstingmodeller på grafikkortsmarknaden och så är alltså även fallet med Asus GeForce GTX 670 DirectCU II. Spänningsdelen kommer med 6+2 faser och använder sig av Digi+ VRM-kretsar samt superlegeringsdrosslar som enligt tillverkaren inte ska tjuta under belastning och minimera det vi kallar ”coil whine”.

Grafikkortet kommer med standardfrekvenser både på grafikkretsen, 918 megahertz och 980 megahertz GPU Boost, samt 6 000 megahertz på grafikminnet. Den stora skillnaden mot standardmodeller av GeForce GTX 670 är som sagt den fördubblade minnesbufferten. Asus utökar referensdesignens 2 gigabyte GDDR5-minne till hela 4 gigabyte och gör därmed kortet mer framtidssäkert och redo för även extrema upplösningar i exempelvis Nvidia Surround.

6704GB2

Asus GeForce GTX 670 DirectCU II utrustas också med flertalet skärmutgångar med dubbla DVI, en HDMI samt en DisplayPort-utgång. Grafikkortet får en prislapp på drygt 4 000 kronor inklusive moms och finns att hitta i butiker redan idag.


Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton Karmehedflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Har just beställt ett Asus 670 overclocked. Har 30tums skärm och behöver den prestandan. Kommer detta att bli lika snabbt som det jag beställt eller är det en långsammare lösning? Vad bör jag satsa på? Tips och hjälp mottages tacksamt.
Mvh Peter

flopper
Medlem
flopper

[quote name=”gatsten303″]Har just beställt ett Asus 670 overclocked. Har 30tums skärm och behöver den prestandan. Kommer detta att bli lika snabbt som det jag beställt eller är det en långsammare lösning? Vad bör jag satsa på? Tips och hjälp mottages tacksamt.
Mvh Peter[/quote]
bara köra med den du beställt.
30tum är en del att driva men beror inte på minnesmängden utan mer på bandbredd mhz.

Medlem

[quote name=”flopper”][quote name=”gatsten303″]Har just beställt ett Asus 670 overclocked. Har 30tums skärm och behöver den prestandan. Kommer detta att bli lika snabbt som det jag beställt eller är det en långsammare lösning? Vad bör jag satsa på? Tips och hjälp mottages tacksamt.
Mvh Peter[/quote]
bara köra med den du beställt.
30tum är en del att driva men beror inte på minnesmängden utan mer på bandbredd mhz.[/quote]

Tack. Anade det. Eftersom de har samma kylare, kan det finnas någon möjlighet att få upp det i samma nivå som det överklockade eller är de handplockade i fabriken? Kanske svårt att sia om men ngn tanke?

Medlem

Stort tack för era svar:)