Small preview imageModerkortsgiganten Asustek kommer inom kort att presentera ett nytt moderkort vid namn ASUS P7P55D-E Platinum. Kortet ska enligt tillverkaren vara det första på marknaden med äkta stöd för de nya lagringsgränssnitten USB 3.0 och SATA6Gbps. Med Intels P55 styrkrets trycker sig kortet in i en minst sagt trång moderkortsfamilj då ASUS redan idag har inte mindre än 16 olika modeller riktade mot Intels LGA1156 plattform. Men när man nu lyckats få till stöd för både USB 3.0 samt SATA6Gbps var det värt ännu en nylansering vilket vi kan köpa.

ASUS P7P55D-E Platinum har äkta stöd för de nya lagringsgränssnitten i den mån att man kan erbjuda full bandbredd för enheter inkopplade till moderkortet. Eftersom Intel själva inte bakat in stöd för de nya standarderna i sin styrkrets har ASUS fått slänga in en extra bryggkrets på moderkortet. I korta drag verkar det vara samma lösning som man använt på det PCI-Express kort vi tidigare rapporterat om, men nu sköts allt direkt på moderkortet och då även med stöd för USB 3.0.


Utöver de nya gränssnitten kommer moderkortet med alla tänkbara godsaker ASUS Premium-serie brukar bjuda på. Bland annat en hybridströmförsörjning med 48 faser, dubbla PCI-E x16 platser, 10-kanals HD-ljudkrets, och stöd för DDR3 2200 hastigheter vid överklockning.


Här nedan är ett gäng bilder på kortet som vi lyckats roffa åt oss. Mer information kommer inom en snar framtid med den officiella lanseringen.Två blå USB 3.0 portar på baksidan av moderkortetTvå vita SATA6Gbps kontakterASUS har tryckt in bryggkretsen bakom de två PCI-E x1 platserna
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid