NVIDIA GeForce GTS 450 kommer att lanseras officiellt den 13 september och nu har en av de första modellerna avslöjats i både bild och specifikationer. ASUS GeForce GTS 450 DirectCu blir en av de kort vi kommer att få se på marknaden och det med en egen kopparkylare.

ASUS har valt att använda sig av sin DirectCu-design som tidigare dykt upp på mellanklasskort med bland annat AMD:s grafikkretsar. Detta betyder att den egenutvecklade kylaren använder sig av direktliggande kopparvärmerör mot grafikkretsen.

Enligt ASUS egen marknadsföring ska det göra ASUS ENGTS450 DirectCu 20% svalare och 35% tystare än NVIDIA:s referensdesign. Vilket låter positivt, även om NVIDIA inte ens har en specific referensdesign för GTS 450.

asusgts450
Bildkälla: iskampc.com

Grafikkortet kommer som väntat med 192 CUDA-kärnor och 1GB GDDR5 minne med en 128-bit minnesbuss. Grafikkortet skeppas med klockfrekvenser om 783/1566/3600 MHz  (GPU/CUDA/GDDR5) och ger en indikation om i vilket frekvensspann vi kommer att hitta övriga modeller.

Med HDMI, DVI och D-sub utgångar ska grafikkortet komma med en prislapp på runt 1 600 kronor inklusive moms. Både originalmodellen och en Top-modell av ASUS ENGTS450 DirectCu har även blivit listade på svenska Internetbutiker.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid