Med bara ett drygt dygn kvar tills lanseringsdagen fortsätter informationen om NVIDIA:s nya prestandagrafikkort GeForce GTX 570 att dyka upp. Vi har tidigare avslöjat allt från specifikationer till lanseringsdag, men nu har vi fått hjälp med svenska butiker i jakten på prisuppgifter för NVIDIA:s troligtvis sista lansering för i år.

ASUS ENGTX570/2DI/1280MD5 har nu dykt upp i flera svenska butikslistor och det lägsta priset ligger på 3 931 kronor inklusive moms. Något som kan jämföras med priset på ASUS GeForce GTX 480 kort som idag sjunkit till runt 3 400 – 3 700 kronor inklusive moms. Vi kan även ta med ASUS GeForce GTX 580 i beräkningarna där prislappen idag pressats till runt 4 400 kronor inklusive moms. Detta är en ganska intressant jämförelse då GeForce GTX 570 med sina 480 CUDA-kärnor och 320-bit minnesbuss faktiskt har något sämre prestandaspecifikationer än GeForce GTX 480. Återstår att se om de något spetsade klockfrekvenserna och optimeringarna i GF110-grafikkretsen kan väga upp detta.

priser
Priser från prisjakt.nu.

Prisuppgifterna stämmer överrens med de indikationer vi fått tidigare, att GeForce GTX 570 ska lägga sig mellan sin storebror GTX 580 och förra generationens flaggskepp GTX 480. Samtidigt vet vi också att priserna väntas variera kraftigt beroende på tillverkare och modell då NVIDIA:s partners är fria att skapa sina egna lösningar, kosta vad det kosta vill.

Tar vi även med konkurrenssituationer och prispressningar kan vi vänta oss att priserna sjunker ytterligare de närmaste veckorna ner mot GTX 480-nivåer. Om GeForce GTX 570 är värd sin vikt i guld återkommer vi till under morgondagen.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedNiaburethflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem

och när 6900 serien träder in kanske hela Nvidias serie behöver justeras?

Niabureth
Medlem
Niabureth

Ehhh….? Vissa butiker tar över 4k för kortet. Kortet är säkert inte bättre än ett 480kort som är billigare. Tystare iofs men annars inte. Är man villiga att betala över 4k så kan man ju lika gärna köpa 580 imho.