Asus är kanske främst kända som världens största moderkortstillverkare men företaget är även en het aktör på den mobila marknaden. Under 2013 har taiwanesiska Asus höga mål och planerar att sälja totalt 24 miljoner bärbara datorer samt 12 miljoner surfplattor.

Asus har varit en av de datortillverkare som visats mest initiativ inom det mobila produktsegmentet de senaste åren. Med en satsning på flera olika former av bärbara datorer och surfplattor tror man sig kunna öka sin försäljning rejält under 2013. Med en uppskattad försäljning av 24 miljoner bärbara datorer för året skulle det innebära en ökning med 26,3 procent från 2012 då man sålde totalt 19 miljoner bärbara datorer.

Ökningen är dock ingenting procentuellt sätt om man tittar på Asus uppskattning för försäljningen av surfplattor under 2013, skriver Digitimes. Totalt 12 miljoner surfplattor förväntar man sig sälja under året, upp med 90,5 procent från 6,3 miljoner sålda surfplattor under 2012.

Dator_1

Samtidigt ser man hur en avvaktande trend på komponentmarknaden väntas fortsätta. Asus tror sig kunna sälja 21,5 till 22 miljoner moderkort under 2013, vilket skulle innebära en tillbakagång på 0 till 2,3 procent från 2012.

Totalt sett var 2012 ett mycket bra år för Asus som såg sin sammanlagda omsättning öka med 17,6 procent från 2011. En konsoliderad omsättning där 42 procent kommer från den kinesiska marknaden, 33 procent från den europeiska marknaden och nordamerika samt andra marknader står för 25 procent. Under 2013 förväntar sig Asus att ytterliga putsa sina siffror och öka sin totala omsättning med 5 till 20 procent jämfört med förgående år.


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
mcnaldo Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mikael
Medlem
Mikael

Jag har gjort vad jag kunnat för att hjälpa dem. Egentligen hade jag velat ha en transformer lösning med Trinity, men fick nöja mig med en U38. Än så länge funkar den som den ska och så länge den inte börjar strula längre fram, känns det som ett grymt bra köp.