ASUS har redan det snabbaste GeForce GTX 580-grafikkortet på planeten med sin DirectCU II-modell som nått hissnande 1 620 MHz GPU-frekvens vid extrem överklockning. Men tillverkaren har än värre doningar på väg och deras MATRIX GTX580 Platinum som väntas presenteras under CeBIT 2011 har nu läckt ut i förtid och avslöjar bland annat fysiska reglage för ändring av spänningar.

ASUS har byggt vidare på sin DirectCU II modell men förutom att det nya flaggskeppet delar samma kraftiga treslotskylare är det inte mycket som är sig likt. ASUS MATRIX GTX580 Platinum har en egenutvecklad PCB som har en ännu kraftigare strömdel än det redan välutrustade DirectCU II. NVIDIA lanserade GeForce GTX 580 med en 8-fasers strömförsörjning, med DirectCU II ökade ASUS antalet till 10 faser och med MATRIX har man slängt på ytterligare 6 faser för totalt 16 strömfaser.

gtx580matrix

Grafikkortet kommer även utrustat med mätpunkter – ProbeIt – för de olika spänningarna på kortet, samtidigt som MATRIX GTX580 Platinum blir det första grafikkortet på marknaden med ASUS TweakIt-teknik. En teknik som känns igen från ASUS ROG-moderkort där man med tre fysiska knappar kan ändra spänningarna på grafikkortet i realtid utan något externt motstånd. Man kan ändra spänningen för GPU, minne och PLL med ett par enkla knapptryck.

gtx580matrix2

Den klassiska Safe Mode-knappen är också tillbaka från tidigare MATRIX-kort där man med en enkel knapptryckning återställer kortet till sina standardvärden, smidigt om man pressat sitt kort upp och förbi bristningsgränsen.

ASUS väntas även lansera en ny GPU Tweak mjukvara som ska göra det möjligt att styra frekvenser och spänningar för upp till fyra olika grafikkort samtidigt. När ASUS MATRIX GTX580 Platinum finns i butikshyllorna och till vilket pris är ännu oklart.

gtx580matrix3

Källa: lab501.ro

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mean Machinehirsch Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Monsterkort men det är värdelöst att det tar upp tre kortplatser ifall man vill använda kortet —> korten i sin 24/7 dator.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det är ju en avvägning man får göra själv. Jag har i princip bara mitt grafikkort i expansionsplatserna i min 24/7-burk, och jag vet med mig att den där kylaren är knäpptyst. Ljudnivån är värd att offra en extra plats för i det här fallet.