För ett tag sedan kunde vi rapportera om en ny Eee PC från ASUS, X101 med extrem väldigt billig hårdvara. Men den stora nyheten var att den ska skeppas med operativsystemet MeeGo någonting som gör att man kan sälja datorn till ett lägre pris än tidigare netbooks, närmare bestämt under 2 000 kr-sträcket.

ASUS Eee PC X101 kommer med en Intel Atom N435 med 1 kärnor på 1,33 GHz och HyperThreading. Med detta får man 1 GB DDR2 och en SSD på magra 8 GB, men det finns plats för en microSDHC-läsare som gör att du kan utöka lagringsutrymmet med 32 GB. Vi ser även det som är standard på en netbook med en 10.1″-skärm på 1 024 x 600 och ett 3-cell 2600 mAh-batteri.

X101 skeppas med operativsystemet MeeGo och börjar säljas i debutera USA augusti för $199 för att sedan börja skeppas i Europa september månad där prislappen i Sverige bör lägga sig på strax under 2 000 kr. För de som absolut vill ha datorn med Windows ska det finnas för $250 och då är det Windows 7 Starter Edition som gäller. Vi kunde även tidigare rapportera om att ASUS Eee PC X101 skulle komma i färgerna vit, röd och guld.

Datorn ser väldigt besparad ut, även i jämförelse med andra netbooks men det behöver absolut inte vara en dålig maskin tillsammans med MeeGo som operativsystem och kan vara ett billigt och intressant alternativ för någon som enbart är ute efter en surfdator.

Källa: BSN*

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
The MuttPsynoKhi0 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
The Mutt
Medlem
The Mutt

Jag köpte 2st ASUS netbooks till ungarna för 1890kr/st och de har 7 starter och 250Gb HDD så det var väl inte så billigt?

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”The Mutt”]Jag köpte 2st ASUS netbooks till ungarna för 1890kr/st och de har 7 starter och 250Gb HDD så det var väl inte så billigt?[/quote]
Var det lanseringspriset?

The Mutt
Medlem
The Mutt

Ingen aning men den innehåller samma grejer fast den har en Atom N450 och en riktig HDD. och sen så är den svart med nån form av fusk kolfiber. 🙂