Komponenttillverkaren Asus växer så det knakar på marknaden för bärbara datorer. Nu är Asus för första gången störst i Sverige och Norden på konsumentdatormarknaden.

Det är när analysföretaget DMR levererar sin rapport för första kvartalet som det framgår att Asus nordiska marknadsandel nu ligger på 21,4 procent. Marknadsandelen i Sverige uppgår i sin tur till 24,7 procent, siffror som ingen aktör kan matcha.

Asus som gått starkt under en längre period på den nordiska konsumentmarknaden har enligt rapporten gått emot strömmen på en annars sjunkande eller stabil marknad. Medan försäljningen av bärbara datorer ökade med 1,9 procent från första kvartalet förgående år ökade Asus sin försäljning av bärbara datorer med hela 47 procent under samma period.

Gaming och premiumdatorer driver tillväxten

Asus lyckades även öka försäljningen på den stationära marknaden med 2,4 procent. Inga imponerande siffror i sig men ett styrkebesked när försäljningssiffrorna för bärbara datorer minskat generellt med 9,3 procent under samma period period.

Asus menar själva att tillväxten kommer från en ökad efterfrågan av datorer i premiumsegmentet men även satsningen på gaming med varumärket ROG sägs vara ett av företagets starkaste kort.

Vilken är din favorittillverkare
Asus, Acer, Apple, Dell, Lenovo, HP eller har du någon annan favorit?
Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Joakim JohanssonJeppsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

Personligen håller jag mig till Apple, men Asus hade varit förstaval om jag skulle ha en windows-laptop.
Hur ser det ut för de andra större tillverkarna?

Medlem
Wargreymon

Jag testade en Asus Zenbook UX32A nyligen, och den spöar min mycket nyare Toshiba med hästlängder. Kommer definitivt bli en Zenbook eller deras gaming laptop på 2kg nästa gång.

Jeppsson
Gäst
Jeppsson

Acer Predator för min del, enbart stationärt!

Joakim Johansson
Medlem
Joakim Johansson

På den bärbara sidan väljer jag Asus ROG datorer och har i stort sett bara haft Asus bärbara datorer och alltid vare nöjd med dem.
Då det är stationärt så plockar jag ihop min egen gaming rigg med inte så stor fokus på märke, men håller mig till välkända och respekterade märken.