Small preview image

När Intel lanserade sin sista generation av styrkretsar för Socket 775 plattformen var de stora tillverkarna snabba med att lägga in saftiga ordrar för att kunna stå emot efterfrågan på de nya korten. Med facit i hand verkar det nu som att vissa kan ha hamstrat lite väl många kretsar, som nu riskerar att ligga och damma på fabrikshyllorna när Intel rullar ut sin nya generations styrkretsar. Enligt uppgifter ska både ASUS och Gigabyte nu sitta med flera miljoner styrkretsar övers som man bara har några månader på sig att sälja ut.Under andra kvartalet ska Intel nämligen lansera sina Havendale och Lynnfield processorer som ska paras ihop med den nya 5-serien av styrkretsar. Ett faktum som kommer göra att efterfrågan, och i samma ögonblick även värdet, på Intels 4-serie sjunker dramatiskt.


ASUS och Gigabyte har själva inte velat kommentera uppgifterna som säger att man tillsammans fortfarande har styrkretsar värda över 2.5 miljarder kronor i sina fabriker, där ASUS ligger värst till med ett värde på runt 1.4 miljarder kronor.


Om Intel skulle senarelägga sin lansering av 5-serien vet vi i alla fall två tillverkare som knappast kommer fälla allt för många tårar.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid