Asus har nu avtäckt en drös nya bärbara datorer och det står klart att tillverkaren hårdsatsar på OLED. Detta med hela 19 nya enheter som kommer utrustade med skärmtekniken.

Asus har visat upp nästa generations bärbara datorer för flera marknadssegment. Något som särskiljer dessa från många andra är att tillverkaren valt att satsa stenhårt på OLED-teknik. Detta gäller allt från datorer för kreatörer, gamers och vanliga hemanvändare.

Bland dessa nya datorer finns bland annat världens första OLED-skärm på 16 tum med 4K-upplösning och HDR-stöd i ProArt Studiobook och  Vivobook-serierna. Även de första VESA DisplayHDR 600 True Black-certifierade OLED-panelerna med kontrastförhållanden på 1 000 000:1 finns att hitta bland de nya modellerna.

Annons

I toppskiktet hittar vi de nya ProArt Studiobook 16-modellerna som skeppas med en AMD Ryzen 5000H-processor, en tredje generationens Intel Xeon eller en Core i9. Detta tillsammans med upp till ett Geforce RTX 3070 eller RTX A5000-kort.

Här ser vi även premiären för verktygen Asus Dial, ett kontrollinstrument menat att ge kreatörer fingertoppskänsla i kreativa applikationer. Asus nämner Dial-kompatibilitet i fyra Adobe-program: Photoshop, Premiere Pro, Photoshop Lightroom Classic och After Effects. De nya Vivobook-modellerna kommer inte med den fysiska kontrollen men här erbjuder Asus istället ”Dialpad” där funktionaliteten byggts in i själva styrplattan.

Asus ska även slå ett slag för OLED-gaming med utvalda modeller utrustade med 2,8K-skärmar vars uppdateringsfrekvenser som klockar in på 90 Hz. För den som vill ha mer arbetsorienterade enheter har Asus modeller med 16:10-bildförhållande.

Annons

Skärmtekniken hittar också sin väg till lättare datorer med 360-graders gångjärn på skärmarna i form av ExpertBook B5 Flip OLED och Zenbook 14 Flip. Här med touchfunktionalitet som öppnar upp för att datorn används i princip som en surfplatta. Rent generellt täcker Asus flera produktsegment med OLED-datorer mellan 14 och 16-tum i storlek. Allt från de tunnare Zenbook och Vivobook-enheterna upp till de arbetsinriktade ProArt Studiobook-modellerna.

I skrivande stund har inga svenska priser för den stora uppsättningen datorer som är på väg bekräftats. Däremot kommer enheterna att dyka upp i de nordiska länderna någon gång under 2021 års fjärde kvartal.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid