Small preview image

ASUS är en av de tillverkare som kommer att lansera flest moderkortsmodeller med Intels nya P55 styrkrets under fjärde kvartalet. Vi har själva fått se närmare på några av tillverkarens alster tidigare och nu har det dykt upp detaljerade information och bilder på ännu en modell, ASUS P755D Deluxe. Moderkortet är som de flesta modeller från ASUS riktade mot entusiaster och överklockare med bland annat stöd för DDR3-hastigheter på upp till 2133MHz, något korten redan idag klarar med råge.På PC Perspective fick man en kort förhandsvisning av ASUS där man överklockade två 2GB DDR3-minnesmoduler till över 2550Mhz. En riktigt imponerande siffra som garanterat får minnestillverkarna att se över sina lösningar. Med fyra minnesmoduler var den högsta hastighetern 2280MHz.


Samtidigt pressade man en en 2.93GHz Lynnfield processor till riktigt imponerande 4.67GHz med enkel luftkylning och en spänning på 1.160V. Med tanke på att både moderkort och CPU fortfarande är i utvecklingsfasen är det minst sagt lovande siffror.


På tal om överklockning ska ASUS P7P55D Deluxe damma av en gammal 386:a klassiker, nämligen Turbo-knappen. Där strömknappen på chassit kan användas för att sätta datorn i Turbo-läge med förvalda överklockningsprofiler.


Mer information om ASUS P7P55D Deluxe finns att hitta på PC Perspective.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid