ASUS fortsätter sin breda satsning på surfplattor genom att följa upp sin dockningsbara Transformer med den nya modellen Padfone. ASUS Padfone består av två delar, ena delen är en 4,3-tums smartphone och den andra delen är en 10,1-tums surfplatta. Tanken är att använda de båda enheternas styrkor och samtidigt minimera din egen datafragmentering.

ASUS Padfone bygger i grunden på tillverkarens nya 4,3-tums Android-smartphone som vi i dagsläget vet relativt lite om. Telefonen kommer att vara en fullt utrustad smartphone och tanken är att man som användare ska kunna docka sin telefon med den tillhörande surfplattan som likt laptopdockan i ASUS Transformer är en passiv enhet. 

ASUS 10,1-tums surfplatta har en extra battericell för att öka batteritiden och även ladda din telefon när den är dockad, samtidigt som telefonens operativsystem och gränssnitt anpassas för den större bildskärmen i surfplattan. På detta sätt menar ASUS att användare kan nyttja sin telefon och surfplatta utan att data och filer fragmenteras mellan de olika enhetera (allting lagras på telefonen) samtidigt som man inte behöver ett extra mobilabonnemang för surfning då återigen allt sköts genom telefonens plattform.

padfone

With the phone docked, it can recharge from the tablet’s larger battery and the tablet can also make use of the smartphone’s 3G internet connection. The dual interfaces for both the pad and phone ensure an enhanced user experience as the layout is automatically adjusted for all activities such as video conferencing, web browsing and emailing.

ASUS Padfone visar på ytterligare nytänkande från komponentjätten, men även om ASUS Eee Pad Transformer har en tydlig fördel rent produktivitetsmässigt är vi inte lika övertygade om att Padfone får har samma möjligheter. 

Mer information om ASUS Padfone som hårdvaruplattform, Android-version och lanseringsdatum är ännu inte tillkännagivet.

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Jacob HugossonMean MachineshaglordKvickenRogerpontare Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Micke
Medlem
Micke

Gissade att det skulle komma en sån här produkt, dock inte så här tidigt. Bra Asus. Nu behöver vi bara dockorna som gör om till netbook också och gärna se lågt pris på dockorna.

Vad har Asus för telefoner egentligen? Ska dem in på den marknaden nu? Är det något att ha eller är detta bara en engångspryl dem släpper för att dem är unika för stunden?

Imlal
Gäst
Imlal

Jag föredrar nog Motorolas dockningslösning de har med sin Atrix där man även får ett tangentbord, väldigt dyr men ändock.

//Jimmy

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

Padfone låter dumt… PadPhone hade varit bättre!

Kvicken
Medlem
Kvicken

jag vet inte varför men jag fick en riktig ”vill ha -känsla” även om jag verkligen inte skulle ha någon praktisk användning för den.

Micke
Medlem
Micke

[quote name=”Kvicken”]jag vet inte varför men jag fick en riktig ”vill ha -känsla” även om jag verkligen inte skulle ha någon praktisk användning för den.[/quote]

Det är för att docka mobilen är framtiden. Du kommer ha all kraft du behöver och alla dina saker i samma portabla enhet. Sedan om du behöver netbook eller pad så dockar man bara luren i en av många olika tillgänliga dockor efter smak. Storlek, upplösning, typ av tangentbord, utgångar. Allt individuellt. Dock är det liiiite fram i tiden då vi inte ens är i närheten av ett universal dockningsinterface.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det här är ju ett fantastiskt sätt att kombinera två produkter ingen behöver. Kul för dem, men tills någon kommer med ett överväldigande argument på vad jag ska med vare sig smartphones eller pads jag inte kan skriva på får det vara.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”shaglord”][quote name=”Kvicken”]jag vet inte varför men jag fick en riktig ”vill ha -känsla” även om jag verkligen inte skulle ha någon praktisk användning för den.[/quote] Det är för att docka mobilen är framtiden. Du kommer ha all kraft du behöver och alla dina saker i samma portabla enhet. Sedan om du behöver netbook eller pad så dockar man bara luren i en av många olika tillgänliga dockor efter smak. Storlek, upplösning, typ av tangentbord, utgångar. Allt individuellt. Dock är det liiiite fram i tiden då vi inte ens är i närheten av ett universal dockningsinterface.[/quote]Känns som så, jag tror… Läs hela »