Asus expanderar nu sitt utbud av grafikkort genom att lansera de första två modellerna som ingår i företagets ProArt-serie med fokus på diskret design utan RGB-belysning och relativt små dimensioner enligt dagens mått.

Asus ProArt-serie av produkter är sedan tidigare känd för till exempel bärbara datorer och bildskärmar som riktar in sig mot professionella användare. Nu har serien utökats för att även inkludera grafikkort och först ut blir ett ProArt RTX 4080 och RTX 4070 Ti.

Asus pressmeddelande som inkluderar avtäckandet av de nya grafikkorten nämner att man siktat på en relativt kompakt design. Detta genom att hålla tjockleken på grafikkortet till 2,5 expansionsplatser. Något som kanske inte låter så värst kompakt men jämfört med många andra RTX 40-baserade grafikkort är enheterna relativt tunna.

I övrigt är det inte mycket som särskiljer dessa grafikkort från andra RTX 4070 Ti och RTX 4080-modeller. Asus listar ProArt RTX 4070 Ti OC Edition med en maximal klockfrekvens på 2 730 MHz. Denna kan sträcka sig upp till 2 760 MHz i ”OC-läge”. För ProArt RTX 4080 OC Edition handlar det om 2 595 MHz som kan ökas till 2 625 MHz i OC-läget.

Asus nämner inga lanseringsdetaljer för grafikkorten i sitt pressmeddelande. Således vet vi i skrivande stund inte när eller om de kommer lanseras i Sverige eller vad riktpriserna kommer landa på. Vi har kontaktat tillverkaren och frågat om just dessa aspekter kring deras nya grafikkort och artikeln kommer uppdateras om vi får något svar.

Uppdatering: Asus har bekräftat att lanseringen i Sverige kommer att ske någon gång under årets andra kvartal. Troligtvis under maj månad. Däremot har man inga prisuppgifter att dela ännu.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid