AMD kommer i veckan att lansera sitt nya flaggskepp på grafikkortsmarknaden, Radeon HD 6990. Grafikkortet som utvecklats under namnet Antilles har dubbla Cayman XT GPU:er och en maximal strömförbrukning på svettiga 450 watt. De första prisuppgifterna är lika svettiga när ett ASUS Radeon HD 6990 dykt upp till förhandsbokning till motsvarande 6 400 kronor.

Den nederländska webbutiken Salland.eu är en av de första som specificerar det nya grafikkortet i sina prislistor och har nu lagt upp förhandsbokningar på ASUS EAH6990 3DI4S/4GD5 som med sina dubbla grafikkretsar och 4GB GDDR5-minne kostar en rejäl slant för de intresserade. Vi kan samtidigt få de tidigare läckta specifikationerna bekräftade med 830 MHz GPU-frekvens samt 5 000 MHz minnesfrekvens, sen även det överklocknings BIOS som pressar kortet till 880 MHz GPU.

6990.price

Webbutiken listar grafikkortet till ett pris på 715 euro inklusive moms, vilket i nuvarande valutakurs skulle motsvara ungefär 6 400 kronor inklusive moms. Vi är ganska övertygade om att de slutgiltiga butikspriserna blir något mer humana, men med tanke på att föregångaren Radeon HD 5970 fortfarande kostar mellan 5 000 – 6 000 kronor lär Radeon HD 6990 få en prislapp som matchar dess prestanda.

Vad kortets prestanda och svenska butikspris slutligen landar på får vi återkomma med information om senare under veckan.

6990press2

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedAsterBirks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Birks
Medlem
Birks

Svettigt och svettigt, mitt gamla 5870 Eyefinity kostade 5500 så dryga 900 mer för detta låter rimligt.

Aster
Medlem
Aster

[quote name=”Anton Karmehed”]Visst det är inte dubbelt så mycket som ett HD5970 kostar (vilket jag också poängterar i nyheten) men det är en svettig prislapp för ett grafikkort hur man än vrider och vänder på det. Om det är värt det och kanske till och med är rimligt sett till kortets prestanda, det är en helt annan historia. :)[/quote]
Du vet ju redan om det är värt det 🙂
vilken tid imorgon släpper ni recensionen ?