I en intervju har en chef hos Asus bekräftat att man förväntar sig kunna avtäcka den officiella uppföljaren till den handhållna speldatorn Asus ROG Ally innan 2024 är över.

Trots att Asus handhållna speldator ROG Ally knappt hunnit bli ordentligt varm i kläderna sedan sin lansering ser det ut som att vi inte kommer behöva vänta alldeles för länge på en uppföljare. I en intervju med Techlusive nämnde Asus vicedirektör för Consumer and Gaming PC för Indien Arnold Su att man förväntar sig kunna presentera en uppföljare till Ally relativt snart.

Enligt Su ska Asus ha sålt mellan 70 000 och 80 000 exemplar av ROG Ally i Indien sedan dess lansering. Uppföljaren ska fortfarande drivas av Windows 11 men att man med uppföljaren ska ha ett ännu större fokus på gaming. Exakt vad detta innebär återstår att se. Det återstår även att se vad för slags hårdvara man baserar ROG Ally 2 på med tanke på att den enligt Su kan komma att presenteras knappt ett år efter den första generationen.

Även MSI ska redan nu vara fokuserade på att utveckla uppföljaren till sin handhållna speldator ”Claw”. Något som bekräftades redan vid CES 2024. Windows-baserade handhållna speldatorer ser alltså ut att vara här för att stanna. När Valve bestämmer sig för att presentera en uppföljare till sin populära Steam Deck återstår att se. Enligt tidigare uppgifter verkar det dock inte vara något Valve tänker skynda sig med att göra bara för att hålla jämna steg med nya iterationer av de Windows-baserade enheterna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid